Το eco-friendly σπίτι που μπορείς να μεταφέρεις σε όλον τον κόσμο χωρίς να σκέφτεσαι λογαριασμούς

Το eco-friendly σπίτι που μπορείς να μεταφέρεις σε όλον τον κόσμο χωρίς να σκέφτεσαι λογαριασμούς
www.ecocapsule.sk

Ένα δημιούργημα για προσωπική ή επαγγελματική χρήση που λειτουργεί απόλυτα σύμφωνα με τις επιταγές της βιωσιμότητας.

Πώς θα σου φαινόταν να μπορούσες να ταξιδέψεις σε όλον τον κόσμο χωρίς να σκέφτεσαι τα ξενοδοχεία και τα ενοίκια; Να έχεις ένα σπίτι με υπέροχη διακόσμηση στο οποίο να επιστρέφεις όπου κι αν βρίσκεσαι απολαμβάνοντας σε πρώτο πλάνο τα πιο ωραία πλάνα του κόσμου.

Μία εταιρεία, λοιπόν, αυτήν την έννοια του φορητού, του πρακτικού και του βιώσιμου σχεδίου είχε στο μυαλό της και αποφάσισε να δημιουργήσει μία οικολογική κάψουλα ως ένα φορητό σπίτι που χρησιμοποιεί την ηλιακή και την αιολική ενέργεια για τις λειτουργίες του.

Τι είναι το Ecocapsule;

Η ιδέα του Ecocapsule ανήκει στους Nice Architects, μία εταιρεία που έχει ως βάση της την Μπρατσιλάβα. Αυτοί, λοιπόν, σκέφτηκαν να φτιάξουν ένα σπίτι σε σχήμα αυγού για να ελαχιστοποιηθεί η αναλογία επιφάνειας προς όγκο. Οι τοίχοι του είναι φτιαγμένοι από δύο στρώσεις fiberglass με αφρό πολυουρεθάνης στο ενδιάμεσο, ενώ είναι εξοπλισμένο από ανεμογεννήτρια και συστοιχία ηλιακών κυττάρων. Περιλαμβάνει, δε, μπαταρία που μπορεί να διαρκέσει έως και 4 ημέρες και με τη βοήθεια των ηλιακών κυττάρων μπορεί να ζεστάνει νερό.

Ο συνδυασμός των παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα η κάψουλα να παράγει περισσότερη ενέργεια από αυτήν που καταναλώνει με μοναδική προϋπόθεση η θερμοκρασία στο εξωτερικό περιβάλλον να κυμαίνεται μεταξύ -5 και 50 βαθμών Κελσίων.

Στο πιο πρακτικό της υπόθεσης, το σπίτι είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα πάντα. Τουαλέτα, ντουζιέρα, κουζίνα, διπλό κρεβάτι (για να χωράει 1-2 άτομα), γραφείο για να κάνεις τη δουλειά σου, καθώς και αποθηκευτικούς χώρους για να βάζεις τα πράγματά σου.

https://www.instagram.com/p/B5dj8AvHyIM

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ελέγξεις την εκάστοτε νομοθεσία σχετικά με την άδεια που πρέπει πιθανώς να βγάλεις για να τοποθετήσεις το σπίτι στο σημείο της επιλογής σου.

https://www.instagram.com/p/CBnMAOLJdU0

Η κάψουλα μπορεί να αποκτήσει και πιο επαγγελματική χρήση, μετατρεπόμενη, όπως λέει η εταιρεία, σε ερευνητικό σταθμό, pop-up ξενοδοχείο ή ό,τι τέλος πάντων ιδέα σού έρθει στο μυαλό.