Η Ellen Pompeo, η διάσειση στο Grey's Anatomy και πώς θα αλλάξει τη ζωή σου

Κατερίνα Ιωακείμ
Η Ellen Pompeo, η διάσειση στο Grey's Anatomy και πώς θα αλλάξει τη ζωή σου

Πόσες φορές καταρρέεις από την κούραση αλλά κάνεις "μια ακόμη δουλειά" επειδή στο ζητάνε; Πόσες φορές έχεις πει "δεν αντέχω άλλο" αλλά συνεχίζεις; Ήρθε η ώρα να πεις όχι. 

Γέμισε το twitter μηνύματα, άνοιξαν πολλές συζητήσεις και κάπου ακούστηκαν πολλοί αναστεναγμοί, όταν το αμερικανικό δίκτυο ABC ανακοίνωσε πως την Πέμπτη θα προβληθεί ξανά ένα από τα μεγαλύτερα σε τηλεθέαση επεισόδια του λατρεμένου Grey’s Anatomy, πίσω από ο οποίο κρύβεται ένα ενδιαφέρον μάθημα γυναικείου empowerment.

Στο 17ο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν, ένας ασθενής μπαίνει στο νοσοκομείο με μια βόμβα μέσα στο σώμα του. Η Meredith (Ellen Pompeo) βάζει το χέρι της πάνω στη βόμβα για να μην εκραγεί και καταφέρνει να την παραδώσει στον πυροτεχνουργό. Εκείνος βγαίνει από το χειρουργείο με τη βόμβα στα χέρια του και η Meredith τον ακολουθεί. Καθώς περπατά στον διάδρομο η βόμβα ενεργοποιείται, σκάει και το ωστικό κύμα ρίχνει την γιατρό με δύναμη στο πάτωμα.

Αυτή ακριβώς τη στιγμή της κορύφωσης του επεισοδίου σχολίασε χρήστης του twitter, γράφοντας ακριβώς αυτό που όλοι μας σκεφτήκαμε όταν είδαμε τη σκηνή: “Προσπαθώ να φανταστώ πόσο δυνατά χτύπησε η @EllenPompeo το κεφάλι της στο πάτωμα”.

Του απάντησε η ίδια η πρωταγωνίστρια! Γιατί είχε λόγο σοβαρό.



“Στην σκηνή αυτή βλέπεις την κασκαντέρ η οποία έπαθε διάσειση και χρειάστηκε να μεταφερθεί στα επείγοντα περιστατικά. Ήμουν κι εγώ εκεί. Έκανα ένα κομμάτι του γυρίσματος και η κασκαντέρ μπήκε στο φινάλε για να γίνει η σκηνή πιο δραματική. Όταν η κοπέλα χτύπησε το κεφάλι της, ο σκηνοθέτης επέμενε να μπω εγώ να ξαναγυρίσω τη σκηνή. Φυσικά και θα ζητούσαν κάτι τέτοιο και εγώ που είμαι τύπος ο οποίος θέλει πάντα να ευχαριστεί τους άλλους... θα έλεγα ναι!”, twittαρε η Ellen και στη συνέχεια άνοιξε την καρδιά της θίγοντας ένα θέμα που είμαι σίγουρη πως... κάτι σου θυμίζει!

“Το μάθημα εδώ κορίτσια είναι το εξής: Μην κάνετε ποτέ πράγματα που σας φέρνουν σε δύσκολη θέση μόνο και μόνο επειδή φοβάστε ότι οι άνθρωποι γύρω σας θα σας κατηγορήσουν ότι τους δυσκολεύετε στη δουλειά τους. Ακούστε με: Θα το πουν αυτό ό τι κι αν κάνετε!", έγραψε η Pompeo και εξομολογήθηκε πως εκείνη η σκηνή άλλαξε τη ζωή της. Την έμαθε να λέει "όχι", να προστατεύει τον εαυτό της, την υγεία και τα νεύρα της απέναντι σε πιεστικούς συναδέλφους.

Μην αφήνετε κανέναν να σας εξαντλεί ψυχικά ή σωματικά

"Θα σας πω λίγο τι συνέβη πριν από εκείνη τη σκηνή: Ήταν 2.30 μετά τα μεσάνυχτα και είχαμε ήδη κάνει γύρισμα για περισσότερες από 15 ώρες. Ήμουν ψυχικά και σωματικά εξαντλημένη και ήξερα πως αν έκανα εγώ και αυτή την πολύ δύσκολη σκηνή θα έθετα τον εαυτό μου σε κίνδυνο. Παρόλα αυτά δέχτηκα να συνεχίσω το γύρισμα. Όχι για να γίνω ήρωας αλλά για να μην γίνω το 'πρόβλημα'... Έκανα λάθος. Όταν δουλεύεις τόσο σκληρά, κάνεις μεγάλα λάθη”, λέει η τηλεοπτική Meredith και ξέρω πως αυτή τη στιγμή δαγκώνεις τα χείλη σου. Πόσα "όχι" που έπρεπε να πεις δεν τα είπες ποτέ;

Τα λόγια της Pompeo αποκτούν άλλη βαρύτητα αν σκεφτείς ότι είναι η πρωταγωνίστρια της πιο επιτυχημένης ίσως σειράς των τελευταίων χρόνων. Και όταν λέμε πρωταγωνίστρια εννοούμε ότι υποδύεται την Grey... στο Grey's Anatomy που προβάλλεται από το 2005 και βρίσκεται ήδη στην 17η σεζόν του!

* Θα θυμάσαι άλλωστε τον αγώνα που έκανε για να διεκδικήσει ίση αμοιβή με τον συμπρωταγωνιστή της Patrick Dempsey, τον doctor McDreamy μας...

(Δεν είναι πάντα εύκολο να υψώνεις το ανάστημά σου. Αν θέλεις να βοηθήσεις λίγο τον εαυτό σου σε αυτόν τον τομέα, διάλεξε ένα βιβλίο ενδυνάμωσης. Θα ανακαλύψεις μέσα σου δυνάμεις που δεν ήξερες ότι διέθετες... Θα βεις 11 τέτοια συγκλονιστικά βιβλία σε αυτό το link)

greys anatomy jesse

Κλαίει το twitter για το αντίο του dr. Jackson Avery!

Αυτές τις ώρες επικρατεί αναστάτωση στο twitter για έναν ακόμη λόγο: Ο αγαπημένος μας dr. Jackson Avery (τον οποίο υποδύεται ο Jesse Williams) ολοκληρώνει τις εμφανίσεις του στο Grey's Anatomy. Η σεναριογράφος, Shonda Rhimes, έγραψε πολύ δυνατές σκηνές για το τελευταίο του επεισόδιο, έπειτα από 12 σεζόν, το οποίο θα προβληθεί στις 20 Μαϊου...