Η Ρούλα Ρέβη έγραψε αλήθειες για το άγχος και έγινε έμπνευση για όσους μάχονται με κρίσεις πανικού

Η Ρούλα Ρέβη έγραψε αλήθειες για το άγχος και έγινε έμπνευση για όσους μάχονται με κρίσεις πανικού

Η παύση και στη συνέχεια η επιλογή είναι πολύ σημαντικά θέματα, τόνισε η Ρούλα Ρέβη μιλώντας για το άγχος.

Μία ανάρτηση που ξεχειλίζει αλήθεια και έμπνευση έκανε η Ρούλα Ρέβη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram το πρωί της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, η φωτογράφος και σύζυγος του Αποστόλη Τότσικα ανέβασε μία φωτογραφία με το πρόσωπό της, κάτω από την οποία έγραψε ένα εκτενές κείμενο με σκέψεις της για το άγχος, με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Όπως σημείωσε η ίδια, δεν ήταν εύκολο για εκείνη να το αποδεχτεί και να το μοιράζεται με τους γύρω της, σε στιγμές που ένιωθε ότι το άγχος την «έπνιγε». Όπως είπε χαρακτηριστικά «Μου πήρε πολλά χρόνια να πω τη φράση «με συγχωρείς έχω άγχος γιαυτο είμαι εκνευρισμένη στην πραγματικότητα δεν έχω κάτι μαζι σου, έχω μια τρελή κινηση μέσα στο κεφάλι μου που δεν λέει να κάνει μια παύση ώστε να ηρεμήσω και να μην έχω πχ υπερκινητικότητα ή ταχυκαρδία η νεύρα ή υπερβολική Χαρα κάποια στιγμή, γιατί και αυτό μπορεί να είναι άγχος».

https://www.instagram.com/p/Cy2eXMbo9If/

«Ρούλα μου όλα καλά θα πάνε», είπε ο Τότσικας στη Ρούλα Ρέβη μετά την εξομολόγησή της για τα παιδιά

Η συμβουλή που τη βοήθησε να δει τα πράγματα διαφορετικά

Μάλιστα, η φωτογράφος εκτός από την ουσιαστική εξομολόγησή της, θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της ακόλουθους και μία συμβουλή που την έκανε να δει με πιο ξεκάθαρη και απλή ματιά το ζήτημα με το στρες.

«Πρόσφατα έκανα μια συνεδρία με μια κυρία υπέροχη που με έβαλε να κάνω μια όμορφη άσκηση και θέλω να την μοιραστώ. Μου λέει περπάτα απο τη μια μεριά του δωματίου στην άλλη πολλές φορές , όταν το έκανα μου είπε σταμάτα τώρα σε μια πλευρά σε οποια εσυ θες και αποφασίσεις. Το έκανα.

Αυτό είναι το άγχος μου είπε έτσι απλά. Πρέπει να πάρεις μια απόφαση και εκείνο φεύγει, διαλέγεις πλευρά που θα σταματήσεις, επιλέγεις. Όσο δεν επιλέγεις εκείνο θα είναι εκεί θα σε πηγαίνει και θα σε φέρνει.

Ουαου τόσο απλά, όντως τόσο απλά κατάλαβα πως η παύση και στη συνέχεια η επιλογή είναι πολύ σημαντικά θέματα. Η παύση, η παύση είναι το αντίθετο του άγχους. Δόκιμασε το και ασε μου και μια καρδιά», έγραψε η Ρούλα Ρέβη.

revi-roula.jpg

Οι φορές που η Ρούλα Ρέβη μίλησε δημόσια για το άγχος

Το ζήτημα του άγχους δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε, όμως, για τη Ρούλα Ρέβη, αφού σε παλαιότερες συνεντεύξεις της έχει αναφερθεί ξανά σε αυτό.

Συγκεκριμένα, πριν από μερικούς μήνες, η Ρούλα Ρέβη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δύο στη 1», Είχε αναφερθεί στις σκοτεινές πλευρές της ζωής της και τις κρίσεις πανικού που πάθαινε όταν ήταν 23 ετών.

«Κρίση πανικού έχω περάσει σε νεαρή ηλικία, από τα 23 μέχρι τα 25, που ήμουν και σε φάση υπερκόπωσης από δουλειά. Έχει τύχει να πάω στο νοσοκομείο μόνη μου γιατί είχα ταχυκαρδία και λέω “πεθαίνω”. Αλλά ήμουν 25 χρονών, δεν ήταν φυσιολογικό. Οπότε βρέθηκαν δύο άνθρωποι στο δρόμο μου, μου εξήγησαν ότι έχεις πάρα πολύ στρες. Εκεί γνώρισα την ψυχοθεραπεία. Έχω πολύ σκοτεινά μονοπάτια στη ζωή μου κι ας μη φαίνεται», είχε εξομολογηθεί.

Ακόμα, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» το 2022 είχε αναφερθεί στα προβλήματα με το στρες, λέγοντας ότι έχει καταφέρει να βρει την ισορροπία που χρειάζεται, παρόλο που παλαιότερα αγχωνόταν να καταφέρει να ανταπεξέλθει επαρκώς στην καθημερινότητα. «Παλιότερα είχα το άγχος να προλάβω δουλειά και οικογένεια, τώρα έχω τον έλεγχο, δηλαδή λέω αν δεν βγαίνει κάτι, αυτό θα το κάνω αργότερα. Το άγχος μεγαλώνοντας δεν λειτουργεί δημιουργικά, μπορεί να σε μπλοκάρει», είχε πει χαρακτηριστικά.

Αναφορά στο άγχος είχε κάνει και όταν μίλησε για την περίοδο της εγκυμοσύνης της στην εκπομπή «Μαμα-δες». Συγκεκριμένα, είχε πει: «Είχα μεγαλώσει και με έπιασε άγχος. Ήταν πολύ δύσκολα όταν μάθαμε πως είμαι έγκυος, έκανα εξωσωματική, πόναγα πάρα πολύ πριν την ώρα μου, το στομάχι μου ειδικά κάποια ξημερώματα. Ο Αποστόλης είχε πάρει τον γιατρό και του είχε πει ότι είχα πέσει κάτω στα πατώματα από τον πόνο και τότε του είπε “η Ρούλα μάλλον είναι έγκυος αλλά μην της πεις κάτι, ελάτε πρώτα από το νοσοκομείο”. Πάμε και εγώ να πεθαίνω, σαν να μου έχεις χώσει μαχαιριά στο στομάχι».

Στην ίδια συνέντευξη είχε προσθέσει ακόμα ότι «η πρoωρότητα είναι ένα θέμα αγχωτικό πάρα πολύ που μπορεί να συμβεί ξαφνικά γιατί στις περισσότερες γυναίκες δεν είναι προκαθορισμένο, στις δίδυμες κυήσεις είναι κάπως, αλλά εγώ παρά ήμουν πρόωρο, αλλά και πάλι την ώρα που είναι να το αντιμετωπίσεις δεν είναι εύκολο».

Γιατί η Ρούλα Ρέβη δεν τελείωσε το σχολείο

Η Ρούλα Ρέβη έχει μιλήσει ανοιχτά και για το γεγονός ότι παράτησε το σχολείο και δεν τελείωσε ποτέ τις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου. Αιτία της απόφασής της υπήρξε τόσο το άσχημο περιβάλλον και το μπούλινγκ που αντιμετώπιζε σε αυτό, όσο και τα οικογενειακά προβλήματα τα οποία κατέστρεψαν την ανεμελιά της και την «βούλιαξαν» σε προβλήματα και άγχη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι μπορεί να μην θέλει σε καμία περίπτωση να ξανακάτσει στη σχολική αίθουσα που ήταν τελευταία φορά, ωστόσο, σκέφτεται να βρει ένα ωραίο σχολείο για να τελειώσει τις δύο τάξεις που άφησε καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά «θέλω να το πω στα παιδιά μου».

Το γεγονός ότι επιθυμεί να μπει σε αυτή τη διαδικασία παρόλο που φαινομενικά δεν το έχει ανάγκη, αφού έχει ήδη διαγράψει μία λαμπρή πορεία στον χώρο των media ως φωτογράφος, αποδεικνύει την πραγματική σημασία που έχει η εκπαίδευση, η οποία ξεπερνά την ανάγκη για εργασία και βιοπορισμό, καταφέρνοντας να αποτελέσει ένα κομμάτι της προσωπικής εξέλιξης.