Παρακολούθησα τη διάλεξη του «βασιλιά της αυτοβελτίωσης», Robin Sharma και νιώθω ήδη λίγο καλύτερη

Τσακιρίδου Χριστίνα
Παρακολούθησα τη διάλεξη του «βασιλιά της αυτοβελτίωσης», Robin Sharma και νιώθω ήδη λίγο καλύτερη
NDP Photo Agency

O Robin Sharma «μάγεψε» τους Έλληνες αναγνώστες του και μοιράστηκε πολύτιμες συμβουλές για την επίτευξη της προσωπικής μας αριστείας. «Κάθε αλλαγή είναι δύσκολη στην αρχή, χαοτική στην πορεία και υπέροχη στο τέλος», λέει ο Sharma.

Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν το πρωί της Κυριακής (14/01) όσοι παρευρέθηκαν στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου και στην ομιλία του «βασιλιά του κινήματος αυτοβελτίωσης».

Ο κορυφαίος συγγραφέας των παγκόσμιων best sellers, Robin Sharma, ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μοιράστηκε με το κοινό τις γνώσεις του σε θέματα αυτοβελτίωσης, αυτογνωσίας και ηγεσίας.

Οικοδέσποινα της εκδήλωσης ήταν η Ελεονώρα Μελέτη και ομιλητής της έναρξης ο Απόστολος Κουμαρίνος, ιδρυτής της εταιρείας theSPEAKERS, ενός καινοτόμου χώρου ο οποίος εξειδικεύεται στην εξέλιξη και ανάπτυξη της δημόσιας ομιλίας.

Robin Sharma: «Πάρτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και απομακρύνετε από τη ζωή σας τα συναισθηματικά βαμπίρ»

Ο 59χρονος γκουρού της αυτοβελτίωσης έχει ως αποστολή να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σχετικά με τις μικρές αλλά πολύ σημαντικές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες.

Μέσα από τα βιβλία του (τα οποία γίνονται ανάρπαστα σε ολόκληρο τον κόσμο) ο Sharma προσπαθεί να μας μυήσει στο πολύ πρωινό ξύπνημα, στον κανόνα του 20/20/20, στην ανιδιοτέλεια και δεν παύει να μας υπενθυμίζει τις πραγματικές αξίες της ζωής.

O Robin Sharma ανέβηκε στο stage του Γηπέδου Tae Kwon Do και μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές για τη βελτίωση της ζωής μας εξηγώντας: «Θα πρότεινα ο καθένας μας να πάρει λίγο χρόνο για τον εαυτό του... σε έναν κόσμο που είμαστε είτε συνέχεια με πολλούς ανθρώπους είτε κολλημένοι με το κινητό μας, το να μείνει κάποιος λίγο μόνος για να σκεφτεί, είναι πολύ σημαντικό. Να θέσουμε στους εαυτούς μας κάποιες ερωτήσεις, τι είναι για εμένα σημαντικό στη ζωή, ποιες είναι οι 3 πιο βασικές μου αξίες, πώς θέλω οι άνθρωποι να με θυμούνται όταν φύγω από τη ζωή. Μετά θα πρότεινα να έχεις μία ωραία καθημερινή πρωινή ρουτίνα γιατί ο τρόπος που ξεκινάς τη μέρα σου επηρεάζει το πώς θα εξελιχθεί η μέρα σου».

https://www.instagram.com/reel/C2FYN3-OXLR/

Ο συγγραφέας μίλησε επίσης για το πόσο εύκολο είναι να εντάξει κάποιος στη ζωή του νέες συνήθειες που θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί και μοιράστηκε μαζί μας αληθινές ιστορίες που καθόρισαν την μέχρι τώρα πορεία του.

Μέσα από χειρόγραφες σημειώσεις και πρακτικές στις οποίες «ορκίζεται» τα τελευταία χρόνια, ο Sharma θέλησε να μας αποδείξει ότι ο δρόμος προς την κορυφή απαιτεί προσπάθεια, μεθοδικότητα, προσήλωση και επιμονή.

«Atomic Habits» & άλλα βιβλία που θα αλλάξουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο & τον εαυτό σου

Αρκετοί επώνυμοι έδωσαν το παρών στην ομιλία ανάμεσά τους οι: Μαρία Κορινθίου, Σόφη Πασχάλη, Σοφία Ζαχαράκη, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Κατερίνα Γκαγκάκη κ.ά.

Μετά το event o γκουρού της αυτοβελτίωσης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην Ελεονώρα Μελέτη, την οποία μπορείς να δεις παρακάτω.

Πηγή κεντρικής: robinsharma