Ταλιατέλες λεμονάτες με σπανάκι, γαρίδες και διάφορα μπαχαρικά!

Ταλιατέλες λεμονάτες με σπανάκι, γαρίδες και διάφορα μπαχαρικά!

Είναι η εβδομάδα που έφτιαξα κάθε μέρα διαφορετικό φαγητό από τα συνηθισμένα μου και ήταν φανταστικό και από τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει!

Χρησιμοποίησα ένα πακέτο φρέσκες ταλιατέλες (μπορείτε να βάλετε και κανονικές), το κόλπο είναι να βάλεις αλάτι αρκετό στην κατσαρόλα που βράζει και όταν είναι καυτό το νερό να μπούν τα μακαρόνια για όσα λεπτά ακριβώς γράφει η συσκευασία, τα δικά μου ήθελαν 3 λεπτά.

Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι έβαλα λίγο ελαιόλαδο μαζί με 50γρ βούτυρο, έβαλα 3 σκελίδες σκόρδο πολύ καλά κομμένες, και έβαλα μισό κουταλάκι τούμερινγ, μισό γλυκό τσίλι, μισό κοριάντερ, και άλλο τόσο κάρυ, αλάτι ιμαλαϊων και πιπέρι τριμμένο. Τα ανακάτεψα καλά και έριξα μισό πακέτο γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες για 2 λεπτά καλό ανακάτεμα και περιστροφή στις γαρίδες, έβαλα και 2 χούφτες baby σπανάκι περίπου 100 γρ, ψιλοκομμένο φρέσκο κοριάντερ, χυμό από 1 λάιμ, αλλά και το ξύσμα του, και έριξα μετά τις ταλιατέλες μέσα μαζί με άλλα 50 γρ βούτυρο. Τα ανακάτεψα πολύ καλά η μυρωδιά που έβγαζε από τα μπαχαρικά ήταν συγκλονιστική.

Τα σέρβιρα στο πιάτο με ένα πιρούνι τυλιχτά για να κάτσουν καλά, έριξα παρμεζάνα τριμμένη αλλά και έτριψα από πάνω και λίγο κίτρινο λεμόνι.

Μπορείτε να δείτε και τις φωτογραφίες πιο κάτω.

Ότι και να σας πω είναι λίγο απλά Θεϊκά !!!

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε και εδώ : www.instagram.com/majenco