Συνταγή για νόστιμο vegetarian μουσακά με φέτα

Συνταγή για νόστιμο vegetarian μουσακά με φέτα

Ένας μουσακάς γεμάτος γεύση και νοστιμιά

Έφτιαξα πριν λίγες μέρες πρώτη μου φορά μουσακά και όχι ότι και ότι αλλά vegetarian μουσακά να σας τρέχουν τα σάλια. Τα μπαχαρικά που χρησιμοποίησα έδωσαν μια γεύση απόλυτη για τα γούστα μου ονειρική θα έλεγα.

Δεν είναι ένα φαγητό που το φτιάχνετε κάθε μέρα γι’αυτό κοιτάξτε να το απολαύσετε.

Θα χρειαστείτε:

4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα ( χρησιμοποίησα λευκά )

6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κσ ελαιόλαδο

100 μλ κόκκινο κρασί

2 στικάκια κανέλα

1 κσ πάπρικα

3 κσ μοσχοκάρυδο

3 κσ All Spice

2 φύλλα δάφνης

4 κσ πελτέ ντομάτας

600 γρ φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή ψιλοκομμένες

600 γρ πατάτες λεπτά κομμένες

600 γρ μελιτζάνες λεπτά κομμένες

150 γρ φέτα

50 γρ παρμεζάνα

Για τη μπεσαμέλ:

100 γρ βούτυρο

100 γρ αλεύρι

1 λίτρο πλήρες γάλα

100 γρ παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια τα Σκορδά μέσα σε ελαιόλαδο σε χαμηλή μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν όλα μαλακά. Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε τα κλωνάρια κανέλας, την πάπρικα το μοσχοκάρυδο το all spice και τα φύλλα δάφνης και αμέσως μετά τον πελτέ αλλά και τις τριμμένες ντομάτες ( χρησιμοποίησα το μούλτι ). Τα ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 40 λεπτά στο χαμηλό. ( αλάτι πιπέρι στα γούστα σας)

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και μετά το αλεύρι και ανακατεύετε συνέχεια. Ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει και να γίνει τέλεια η μπεσαμέλ. Την κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε.

Σοτάρετε τις ψιλοκομμένες πατάτες και πασπαλίζετε με ελαιόλαδο να πάνε παντού μέχρι να γίνουν καφέ και από τις 2 πλευρές και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι το ίδιο ακριβώς κάνετε και με τις μελιτζάνες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα

Τώρα για να φτιάξουμε τον Μουσακά σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε τις πατάτες ( μπορείτε να δείτε πιο κάτω βήμα βήμα όλες τις φωτογραφίες ). Πάνω από τις πατάτες βάζουμε την σάλτσα ντομάτας μετά έβαλα λίγο τρίμματα φέτας μετά τις μελιτζάνες και μετά την μπεσαμέλ. Ψήνετε για 30 λεπτά βγάζετε έξω πασπαλίζετε με τρίμματα από φέτα παντού και τριμμένη παρμεζάνα και συνεχίζετε να ψήνετε για αλλά 20 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το πάνω μέρος. Αφήνετε να κουλάρει για 20 λεπτά και μετά απολαμβάνετε.

Καλή επιτυχία

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco