Αν θες να πετύχει η σχέση σου ελάττωσε τα social media

Γεωργία Βλαχοπούλου
Αν θες να πετύχει η σχέση σου ελάττωσε τα social media

Tα social media άλλες φορές μπορεί να βοηθούν στο να κάνουμε βρούμε το ταίρι μας κι άλλες μπορεί να καταστρέψουν τη σχέση μας. Υπάρχει άραγε η χρυσή μετριότητα;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να διατηρείς την επαφή σου με τους φίλους, την οικογένεια ή τους συνεργάτες σου, αλλά υπάρχουν και κάποια αρνητικά στη χρήση τους. Για παράδειγμα, ενώ μας δίνουν την ευκαιρία να βρισκόμαστε πιο συχνά με τους άλλους, μάς φέρνει επίσης σε μια θέση όπου συγκρίνουμε τη ζωή μας με τις ζωές των άλλων. Αυτό σε συνδυασμό με τον χρόνο που αφιερώνουμε στις σχέσεις μας πολλές φορές μπορεί να αποβεί μοιραίο για κάποια σχέση μας.

Αυτοί, λοιπόν είναι κάποιοι λόγοι που τα social media μπορεί να καταστρέψουν τη σχέση σου:

1. Λιγότερος ποιοτικός χρόνος με το ταίρι σου

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε παρατηρήσει ζευγάρια να έχουν βγει έξω για φαγητό ή ποτό και αντί να μιλάνε μεταξύ τους να είναι σκυμμένοι πάνω από τα κινητά τους τηλέφωνα και να μην ανταλλάζουν ούτε βλέμμα. Όχι δεν έχουν τσακωθεί, αλλά μάλλον έχουν εθιστεί στο «σκρολάρισμα» και στο να παίρνουν όσο το δυνατόν περισσότερα likes στις φωτογραφίες τους. Αυτό, όμως έχει σαν αποτέλεσμα το να μην επικοινωνούν ουσιαστικά κι έτσι σιγά σιγά να απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο.

2. Συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλα ζευγάρια

Ο κόσμος των social media πολλές φορές δεν είναι αυτός που φαίνεται. Μην συγκρίνεις, λοιπόν τις στιγμές που περνάς με το ταίρι σου με τις «χαρούμενες» φωτογραφίες που μπορεί να δημοσιεύουν, για παράδειγμα στο Instagram άλλα ζευγάρια, γιατί δεν ξέρεις αν όντως είναι τόσο ευτυχισμένα όσο δείχνουν. Ζήσε τη στιγμή και μην ασχολείσαι με το τι «φαίνεται» να κάνουν οι άλλοι.

3. Έχεις εμμονή με τα likes, τα posts και τα follow

Το χαρακτηριστικό των social media είναι ότι βάζουν τους χρήστες στην διαδικασία της αλληλεπίδρασης. Παρ' όλα αυτά αν αρχίσεις να ελέγχεις ποια κάνει follow για παράδειγμα το αγόρι σου ή σε ποια εκείνος κάνει like, θα χάσεις σίγουρα τη «μπάλα». Αν κάποιος θέλει να σε προδώσει το πιθανότερο είναι να μην το κάνει σε κοινή θέα και στα social media, οπότε χαλάρωσε και μην γίνεσαι εμμονική/ός.

4. Μπορεί να ξεπεράσεις εύκολα τα όρια του άλλου

Δεν επιθυμούν όλοι να ποστάρουν συνέχεια φωτογραφίες ή βίντεο από τις καθημερινές τους στιγμές. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τις προσωπικές τους στιγμές. Αν λοιπόν, το ταίρι σου είναι ένα άτομο που δεν επιθυμεί κάθε ώρα και λεπτό να δείχνει στους διαδικτυακούς του φίλους τι ωραία που περνάει με σένα, μην το αγνοήσεις κάνοντας του «κεφαλιού» σου, τραβώντας συνέχεια φωτογραφίες σας και δημοσιεύοντάς τις για να μαζέψεις likes. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ σας και τελικά να σας φθείρει.

5. Ενισχύουν τις παρεξηγήσεις και τη ζήλια

Αν είσαι ένα άτομο που ούτως ή άλλως ζηλεύει λίγο πιο εύκολα τον άλλο, τα social media μπορούν να γίνουν η καταστροφή σου. Αν το ταίρι σου, σου πει για παράδειγμα ότι θα βγει για ποτό με τους φίλους του και ανεβάσει κάποιο σχετικό story, στο οποίο φαίνεται να περνάει ωραία, μην αρχίσεις να ψάχνεις για τον «ελέφαντα» στο δωμάτιο. Δεν σημαίνει ότι δεν περνάει το ίδιο ευχάριστα και με σένα.

Όπως και να 'χει μην κρίνεις με βάση τα όσα βλέπεις στα social media την πορεία της σχέσης σου. Άσε για λίγο το κινητό από το χέρι και επικεντρώσου στην αλληλεπίδραση με τον/την σύντροφό σου.