10 λόγοι που για τα δεμένα ζευγάρια η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι σαν όλες τις άλλες

Γεωργία Βλαχοπούλου
10 λόγοι που για τα δεμένα ζευγάρια η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι σαν όλες τις άλλες

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η πιο ρομαντική μέρα του χρόνου. Όχι απαραίτητα για όλα τα ζευγάρια όμως.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και όσοι πρόκειται να την γιορτάσουν, ήδη έχουν σκεφτεί πώς θα την αξιοποιήσουν με το άλλο τους μισό ή τι δώρο θα κάνουν στο ταίρι τους για να δείξουν την αγάπη που νιώθουν. Και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, όπως δεν είναι κακό και να μοιάζει η ημέρα του έρωτα σαν όλες τις άλλες για σένα και τον σύντροφό σου.

Σε ποια περίπτωση η γιορτή του Αγιου Βαλεντίνου μπορεί να σου φανεί αδιάφορη; Μα αν η σχέση που έχεις με το άλλο σου μισό είναι πολύ δυνατή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δεμένα ζευγάρια συχνά δεν αισθάνονται την ανάγκη να γιορτάσουν αυτή την ημέρα αγάπης και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. Αφενώς, υπάρχει υπερβολική πίεση για να γιορτάσεις «σωστά». Συμβουλές επί συμβουλών από ειδικούς του έρωτα, εταιρείες με προϊόντα που σου λένε ποιο είναι το ιδανικό δώρο που πρέπει να κάνεις στον σύντροφό σου και μια γενικότερη αίσθηση να κυριαρχεί στη μέση ακριβώς του Φεβρουαρίου, πως όλα εκείνη την μέρα πρέπει να γίνουν στον υπερθετικό βαθμό.

Κι ενώ μπορείς κάλλιστα να παρασυρθείς από όλον αυτόν τον ρομαντισμό και ερωτισμό που κυριαρχεί στις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τους ειδικούς ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι δεν τα χρειάζεται όλα αυτά.

«Τα ζευγάρια που είναι πραγματικά ασφαλή στη σχέση τους εκφράζουν αγάπη, εκτίμηση και δέσμευση τακτικά και αυθόρμητα - και πολλοί δεν αισθάνονται την ανάγκη να αποδείξουν τίποτα. Ο έρωτάς τους μπορεί να γιορταστεί στις 13 ή 15 Φεβρουαρίου το ίδιο εύκολα με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και χωρίς πίεση» λέει η Brooke Bralove, ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος σχέσεων.

pexels-jonathan-borba-2950331.jpg

Και βγάζει νόημα όλο αυτό, αφού αν το σκεφτείς τα ζευγάρια που είναι μαζί πολύ καιρό κι έχουν περάσει από πολλές φάσεις δεν έχουν την ανάγκη να προβάλλουν την αγάπη σε κανέναν, ούτε ο ένας στον άλλο, ούτε και στον περίγυρό τους.

Αντίθετα με το TikTok και το Instagram να αναλαμβάνουν τη ζωή μας, ορισμένα νεότερα ζευγάρια μπορεί να δουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως την τέλεια στιγμή για να επιδείξουν την κατάσταση της σχέσης τους για να τη δουν όλοι. Κάπως έτσι καταλήγουν οι ειδικοί πως η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου καταντάει να είναι μια «παράσταση» και μία σύγκριση με άλλα «instagramικά» ζευγάρια.

Από την άλλη, όπως σου είπα για πολλούς που θα σκέφτονταν να την γιορτάσουν, η πιο ρομαντική μέρα του χρόνου και οι ημέρες πριν από αυτήν γίνονται πολύ αγχωτικές. Σε τελική ανάλυση, δεν έχει σημασία αν σου δώσει ο σύντροφός σου μια τεράστια ανθοδέσμη με κόκκινα τριαντάφυλλα αλλά το αν η σχέση σας πραγματικά είναι ικανοποιητική στο τέλος της ημέρας. Γι' αυτό και μπορείς να γιορτάσεις την αγάπη σου οποιαδηποτε άλλη μέρα χωρίς να πρέπει να γίνει αναγκαστικά «viral».

Ένα δεμένο ζευγάρι καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να αγαπάς πρώτα απ' όλα τον εαυτό σου, γι' αυτό προσπαθούν να την τιμήσουν αυτού του είδους την αγάπη κάνοντας κάτι ασυνήθιστο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Να περάσουν ξεχωριστά τη μέρα κάνοντας πράγματα που ευχαριστούν τον καθένα ξεχωριστά κι ίσως δεν μπορούσαν να απολαύσουν παρέα.

Κάτι άλλο που κάνουν όσοι δεν «αγχώνονται» να δείξουν την αγάπη τους εκείνη την ημέρα είναι το να επισκεφτούν τους singles φίλους τους. Ακόμη και όταν έχεις σύντροφο, είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάς τους φίλους και την οικογένειά σου. Περνώντας την ημέρα ξεχωριστά, με φίλους ή κάνοντας πράγματα που τους ευχαριστούν και τους χαλαρώνουν, κάνει ένα ζευγάρι να επιστρέφει στο «σπιτικό» του αρκετά πιο ανανεωμένο και γεμάτο νέες πληροφορίες για να μοιραστεί.

pexels-ira-dulger-1452129.jpg

Είναι πολύ πιθανό επίσης, ένα ζευγάρι που έχει μια πολύ δυνατή σχέση συχνά να ξεχνάει τελείως την ύπαρξη του Αγίου Βαλεντίνου, αφού και οι δύο αισθάνονται τόσο ασφαλείς.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στη ζωή εν τω μεταξύ που είναι πιο σημαντικά από ένα ρομαντικό ραντεβού μια συγκεκριμένη ημέρα του χρόνου. Τα πραγματικά ερωτευμένα ζευγάρια γνωρίζουν την αξία των πραγματικά σημαντικών πραγμάτων - όπως είναι η ευημερία και η ασφάλεια σε μια σχέση - ενώ ξέρουν πόσο τυχεροί είναι που έχουν ο ένας τον άλλον. Εάν είστε χαρούμενοι ως ζευγάρι, περνάτε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σου και οι δυο σας «δουλεύετε» για να καταλαβαίνετε ο ένας τον άλλον όλο και περισσότερο κάθε μέρα, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Καμιά φορά δε, το να επαναστατείς ενάντια σε κάτι σαν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τον σύντροφό σου στο πλευρό σου είναι ρομαντικό από μόνο του, και αυτό το γεγονός κάνει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ακόμα πιο τέλεια για τη μακροχρόνια σχέση σας. Μπορείτε να προσκαλέσετε τους φίλους σας για μια τελείως άσχετη συνάντηση, να περάσετε μια βραδιά μαραθωνίου με τρομακτικές ταινίες οι δυο σας ή απλώς κάντε ό,τι κάνετε συνήθως.

«Για μερικά ζευγάρια που εκτιμούν την αγάπη και τη σύνδεση που μοιράζονται, η έμφαση στην αγορά δώρων μπορεί να μειώσει το πραγματικό νόημα της γιορτής του έρωτα», λέει η Dr Lindsay Popilskis, αδειούχος ψυχολόγος στο Pathways of Rockland County. Σύμφωνα με την ίδια, η παραίτηση από την υλική πλευρά των πραγμάτων μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό στη σχέση που έχεις.

Για να λέμε και την αλήθεια είναι ουτοπικό να περιμένεις πως αν μόνο μία μέρα του χρόνου εκφράσεις την αγάπη σου στο ταίρι σου είτε με ένα ρομαντικό δείπνο είτε κάνοντας ένα ακριβό δώρο, αυτό θα σημαίνει πως είναι αρκετό και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Μια σχέση θέλει «δουλειά», χρόνο και υπομονή καθημερινά για να είναι επιτυχημένη κι όχι κάτι φαντεζί για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.