7 σειρές που μιλούν για το ρομάντζο όπως καμία ταινία σήμερα δεν τολμά (ή δεν προλαβαίνει)

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
7 σειρές που μιλούν για το ρομάντζο όπως καμία ταινία σήμερα δεν τολμά (ή δεν προλαβαίνει)

Έχεις όρεξη για binge-watching ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου; Αυτές οι εφτά σειρές θα σε βοηθήσουν να μπεις στο κλίμα και να δεις τον έρωτα με άλλο μάτι.

Τα βέλη του φτερωτού θεού πετάγονται μανιωδώς σήμερα μέρα που είναι. Εμείς δεν κρίνουμε όσους πετυχαίνει, και σίγουρα ούτε αυτούς που προσπαθούν μανιωδώς να τα αποφύγουν.

Στην περίπτωση που δεν έχεις στα σκαριά τυπικά ρομαντικά σχέδια και ετοιμάζεσαι για ατελείωτο bingewatching στη ζεστασιά του καναπέ σου, με παρέα ή χωρίς, με αμαρτωλά σνακ ή χωρίς, μοναδικός σκοπός μας είναι να σου εξασφαλίσουμε ότι η σειρά που θα δεις, αξίζει τον χρόνο σου. Γι' αυτό συλλέξαμε τις 6 σειρές που μιλούν για τον έρωτα και την αγάπη με τρόπο άμεσο, αληθινό, τολμηρό και αναζωογονητικό που κάθε μεγάλου μήκους θα ζήλευε.

Extraordinary: Το καινούργιο superhero sitcom που δεν ξέραμε ότι θέλαμε και δεν είναι για παιδιά

7 Σειρές που μιλούν για τον έρωτα και την αγάπη όπως τίποτε άλλο αυτόν τον καιρό

Euphoria (HBO/VodafoneTV)

Μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές του HBO, βραβευμένη με Emmy και Χρυσή Σφαίρα για την πρωταγωνίστριά του, Zendaya, το "Euphoria" μπορεί να είναι στο είδος του teen drama, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο για έφηβους. Μια σειρά με θράσος, με βάθος και με ειλικρίνεια, μπορεί να συγκλονίσει και τον πιο απαιτητικό. Το "Euphoria" μας δίνει μια πολύ καλή ματιά στη βασανιστικά απαιτητική και ψυχοβγαλτική δύσκολη περίοδο που λέγεται εφηβεία, ακολουθώντας μια ομάδα λυκειόπαιδων που στρέφονται στο σεξ, τα ναρκωτικά, τη βία και τις σχέσεις, σε μια προσπάθεια να αποδεχτούν το γεγονός πως το μέλλον τους είναι αβέβαιο.

euphoria-01.JPG

Normal People (Hulu/FOX Life)

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Sally Rooney, το "Normal People" μας ραγίζει την καρδιά και μας θυμίζει τους ανθρώπους που μας σημάδεψαν όσο μεγαλώναμε και που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Δεν είναι μια κλισέ, τυπική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο νέους. Είναι μια ματιά στην έντονη έλξη δύο ανθρώπων που εξελίσσονται πνευματικά μαζί, και παρά το γεγονός πως είναι από δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους, καταφέρνουν να επικοινωνήσουν όπως δεν το κάνουν με κανέναν άλλον στη ζωή τους. Από τη σειρά ξεπήδησαν δύο ταλέντα: η μοναδική Daisy Edgar-Jones και ο ταλαντούχος (και βραβευμένος για Όσκαρ φέτος) Paul Mescal.

normal-people-01.JPG

Scenes from a Marriage (HBO/VodafoneTV)

Αγγλόφωνο remake της ομώνυμης σειράς του 1973 του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Το "Scenes from a Marriage" μαγνητίζει και ξεχωρίζει από τις σειρές της τηλεόρασης και ας έχει μόνο δύο πρωταγωνιστές (Oscar Isaac και Jessica Chastain). Οι διάλογοί του, οι συζητήσεις και οι αναζητήσεις των ηρώων σίγουρα λείπουν από τη σημερινή ψυχαγωγία (σε μικρή και μεγάλη οθόνη) και μπορεί να σου πέσει βαρύ για binge-watching, αλλά αξίζει σίγουρα τον κόπο, ανεξάρτητα από το αν είσαι κινηματογραφόφιλη ή όχι.

scenes-from-a-marriage.jpg

The Last of Us: Η πρεμιέρα που όλοι περιμέναμε φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα της

Fleabag (BBC Three & CosmoteTV)

Η αποστομωτική Phoebe Waller-Bridge, δημιουργός και πρωταγωνίστρια της σειράς, φέρνει όλο της το ταλέντο: στην οθόνη, στη γραφή, στις ιστορίες, στην αφήγηση, σπάζοντας μονίμως τον 4ο τοίχο και μαζί και τις ψυχές μας με τη λατρεμένη της ομώτητα. Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει μια τραγωδία, η πρώτη σεζόν μιλάει περισσότερο για την αγάπη της φίλιας, ενώ η δεύτερη φέρνει στο προσκήνιο ένα από τα πιο έντονα ερωτικά δράματα που νιώσαμε στο πετσί μας και ας εκτυλίχθηκε σε λίγα μόνο επεισόδια.

fleabag.JPG

Modern Love (Amazon)

Βασισμένη στη δημοφιλή στήλη των New York Times για Νεοϋρκέζους και τις ποικιλόμορφες σχέσεις τους, το "Modern Love" αποτελείται από μόνο 9 καλογραμμένα και ανάλαφρα επεισόδια. Το κάθε επεισόδιο βασίζεται σε μια διαφορετική, πραγματική περιγραφή, αλλάζοντας κάθε φορά τόσο τους πρωταγωνιστές, όσο και τη δημιουργική ομάδα.

modern-love.JPG

Sex Education (Netflix)

Βρετανική σειρά με έφηβους που μαθαίνουν για το σεξ και ξεκινούν την ερωτική τους ζωή, πόσο καλά μπορεί να πάει; Ε ναι, ακριβώς, πολύ. Μια δημοφιλής σειρά του Netflix και όχι άδικα, αφού αποτυπώνει με απόλυτη επιτυχία την αμηχανία του να είσαι έφηβος και την αποδίδει με έξυπνο χιούμορ. Εύκολο binge-watching και ευχαριστημένος και ο Άγιος Βαλεντίνος.

sex-education.JPG

WandaVision (Disney+)

Ας βάλουμε και κάτι πιο "ελαφρύ". Μπορεί το "WandaVision" να είναι μια σειρά του MCU, πολύχρωμη, με ξόρκια, με όλα όσα τέλος πάντων έχουν τα υπερηρωικά, αλλά στον πυρήνα της είναι μια σειρά για την απώλεια της αγάπης και για το τι μπορεί να κάνει κάποιος και πού να φτάσει για να μπορέσει να ξανανιώσει τη θαλπωρή της.

wanda-vision.jfif

ΔΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ