Αν νιώθεις «Ματίνα Μανταρινάκη» στα ερωτικά σου δεν είσαι pathetic, απλά οδεύεις σε success story

Γεωργία Βλαχοπούλου
Αν νιώθεις «Ματίνα Μανταρινάκη» στα ερωτικά σου δεν είσαι pathetic, απλά οδεύεις σε success story

Αν νιώθεις πως «κατάντησες» η Ματίνα Μανταρινάκη της παρέας και ντρέπεσαι, θυμίσου απλά πώς τελείωσε η δική της ιστορία.

Ναι ξέρω, άλλη μια άνοιξη που σε βρίσκει single και η Ματίνα Μανταρινάκη που «έκρυβες» μέσα σου έχει αρχίσει να «βγαίνει» προς τα έξω. Έχεις αρχίσει να βλέπεις με «άλλα μάτια» κάθε αγόρι που συναντάς οπουδήποτε - online και offline - και κάθε φορά που σου λένε οι φίλες σου να βγείτε ρωτάς σε ποιο μαγαζί θα πάτε για να δεις, αν υπάρχει πιθανότητα να γνωρίσεις εκεί κάποιον.

Γενικά το μόνο που σκέφτεσαι είναι ποιος θα «ποτίσει» το «ταπεινό χαμομηλάκι» με την αγάπη του και ένα μόνο αντρικό όνομα είναι αρκετό για να τεντώσεις τις «κεραίες» σου και να νιώσεις πως «θα 'ναι σα να μπαίνει η άνοιξη».

OK girl, been there done that! Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι γι' αυτό, κι αν έχεις φίλες που σου λένε να μην κάνεις σαν τη «λατρεμένη γειτονοπούλα» στο Κωνσταντίνου κι Ελένης θα σου πω πως δεν πρέπει να αισθάνεσαι σαν την «περίεργη» της παρέας.

Γιατί τελικά η ηρωίδα του Κωνσταντίνου κι Ελένης δεν ήταν pathetic αλλά success story.

Πρώτον, όλες οι γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων και των φιλενάδων σου, έχει τύχει κάποια στιγμή στη ζωή τους να θέλουν έντονα να βρουν σύντροφο - όπως η Ματίνα Μανταρινάκη - κι ας το παίζουν cool όσο είναι singles. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες θα βγουν και θα βροντοφωνάξουν, αν υπάρχει κάποιος εκεί τριγύρω που να θέλει να γίνει το ταίρι τους. Κάθε χαρακτήρας είναι διαφορετικός. Σίγουρα όμως, οι περισσότερες - αν όχι όλες - έχουν σκεφτεί κάποια στιγμή στη single ζωή τους, τι ωραία που θα ήταν να έχουν κάποιον σύντροφο, να κάθονται μαζί του αγκαλιά στο κρεβάτι, να βγαίνουν για φαγητό, να βλέπουν σειρές στο Netflix, να μοιράζονται τελοσπάντων αυτή τη ζωή που ζούμε.

Και μην μου πεις ότι υπάρχει γυναίκα που δεν είχε ποτέ ένα κρυφό ή και φανερό crush στη ζωή της, όπως είχε η Ματίνα Μανταρινάκη με τον Νικόλα τον μπάρμαν ή τον καθηγητή Κατακουζηνό, γιατί πολύ απλά δεν θα το πιστέψω.

Επομένως, όλες οι γυναίκες έχουμε υπάρξει στη θέση της συγκεκριμένης ηρωίδας που αυτό που ήθελε πιο πολύ στη ζωή της ήταν να βρει την παντοτινή αγάπη. Άρα δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι άσχημα, όταν σε αποκαλούν Μανταρινάκη 2024.

Ο δεύτερος λόγος που σε καμία περίπτωση δεν είσαι «αξιολύπητη», αν νιώθεις ή αν σε σου λένε πως έχεις το mood της Ματίνας, είναι επειδή ο συγκεκριμένος χαρακτήρας της σειράς κατάφερε να βρει αυτό που έψαχνε, χωρίς ωστόσο να την λυπηθεί κάποιος ή να συμβιβαστεί. Αν θυμάσαι την έκβαση της ιστορίας, ο μπάρμαν που της άρεσε τελικά εκτίμησε το πόσο θετική και ειλικρινής ήταν πάντα αλλά και πόσο συνεπής στα συναισθήματά της και την αγάπησε.

Εκεί ήταν που η ίδια έκανε κάτι το απρόσμενο αλλά τόσο σωστό. Πήρε λίγο χρόνο για να αναθεωρήσει διάφορα πράγματα στον εαυτό της και να δει, αν τελικά ο Νικόλας είναι αυτός που πραγματικά ήθελε και δεν ήταν λύση της στιγμής, επειδή έψαχνε μανιωδώς σύντροφο.

Στη φάση αυτή της εσωτερικής αναζήτησης η Ματίνα άλλαξε την εικόνα της προς το καλύτερο για τα δικά της δεδομένα και θέλω, άρχισε να γίνεται πιο εκφραστική, να φοράει τα ρούχα που της αρέσουν και να κάνει τα πράγματα που ήθελε εκείνη. Κατάφερε να ξεφύγει από τα «κουτάκια» που είχε είτε λόγω της ανατροφής που πήρε είτε λόγω του πώς έπρεπε να δείχνει μια δημόσια υπάλληλος στην ηλικία των 30+.

Αφού λοιπόν, τα έκανε όλα αυτά είδε πως όντως ο μπάρμαν είναι αυτός που έψαχνε εξ αρχής. Και κάπως έτσι κατέληξαν μαζί.

Τι θέλω να σου πω με όλα αυτά.

Αν μείνεις μόνο στο γεγονός ότι απεγνωσμένα θες να βρεις σύντροφο, γιατί βαρέθηκες τη single ζωή ή γιατί οι συμμαθήτριές σου έχουν παντρευτεί, σίγουρα δεν θα βρεις κάποιον που πραγματικά θες. Κι αυτό γιατί δεν θα έχεις ξεκάθαρο στόχο, θα κοιτάς τυφλά όποιον είναι διαθέσιμος και θα συμβιβάζεσαι μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις την ανάγκη σου για συντροφικότητα.

Αν όμως, ψάξεις πρώτα μέσα σου να δεις τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί στη ζωή σου πραγματικά ή τι άνθρωπος είσαι τελικά εσύ η ίδια, χωρίς να καταπιέζεσαι από κοινωνικά στερεότυπα, θα μπορέσεις να βρεις - ή καλύτερα να έλξεις προς το μέρος σου - αυτόν που πραγματικά προοριζόταν για σένα. Γιατί θα σου είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς αναζητάς.

Άρα, μην απαξιώνεις τη Ματίνα Μανταρινάκη του εαυτού σου, αγκάλιασέ την και δες την αλλαγή που έκανε στη ζωή της, ζώντας τελικά ένα - ανέλπιστο για πολλούς - love story.