Είναι το αρνητικό…. αρνητικό;

Είναι το αρνητικό…. αρνητικό;

Πολλές φορές τείνουμε να παρερμηνεύουμε τα σχόλια των άλλων.

-Τι κάνεις; Σε βλέπω λίγο διαφορετική σήμερα....

Από το μυαλό σου περνάνε χίλιες σκέψεις: δεν έχω βαφτεί καλά, οι μαύροι κύκλοι κάνουν θραύση, τελικά δεν πάει αυτό το παντελόνι με την μπλούζα.

- Πιο φρέσκια, συνεχίζει η φίλη σου, πιο χαρούμενη, έγινε κάτι καλό;

Μήπως έχεις ζήσει μια παρόμοια σκηνή; Είναι η στιγμή που το μυαλό σου πάει κατευθείαν στο αρνητικό, στο κακό.

Τι συμβαίνει λοιπόν με τις γυναίκες και γραπώνονται από οτιδήποτε αρνητικό; Γιατί μόλις ακούς ένα κομπλιμέντο, το επόμενο λεπτό το ξεχνάς ενώ όταν ακούς κάτι αρνητικό, το σκέπτεσαι για μέρες μετά;

Όλοι έχουμε ένα μέρος του εγκέφαλου μας το οποίο είναι αφιερωμένο στην κριτική, γράφει στο βιβλίο της Γυναικείος Εγκέφαλος η Louann Brizendine, MD, νευροψυχίατρος στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Είναι το βαρόμετρό μας για κάθε συνομιλία που έχουμε και χτυπάει κόκκινο κάθε φορά που ακούμε κάτι αρνητικό. Σε εμάς τις γυναίκες είναι μεγαλύτερο και πιο ευαίσθητο γιατί είμαστε προγραμματισμένες να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες του βρέφους όταν αυτό δεν μπορεί να μιλήσει. Θαυμαστό, σωστά;

Το αρνητικό είναι ότι πολλές φορές αντιλαμβανόμαστε αρνητικά, μη λεκτικές και λεκτικές επικοινωνίες οι οποίες δεν είναι αρνητικές. Και αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε αναπτυγμένη ευαισθησία.

Πως με κοίταξε αυτός, τι μου είπε το αφεντικό, η πεθερά και άλλα...

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείς ότι κάποιος είπε ή έκανε κάτι αρνητικό, κάνε στον εαυτό σου την χάρη να το ξανασκεφτείς..... μπορεί τελικά το νόημα να ήταν θετικό!

Be Unique!