Εδώ και 3 μήνες έχω σχέση με μια κοπέλα. Πρόσφατα μου μίλησε για το παρελθόν της, με αποτέλεσμα να ζηλεύω και να νιώθω ότι με απατάει. Πώς να το χειριστώ;

Εδώ και 3 μήνες έχω σχέση με μια κοπέλα. Πρόσφατα μου μίλησε για το παρελθόν της, με αποτέλεσμα να ζηλεύω και να νιώθω ότι με απατάει. Πώς να το χειριστώ;

Καλησπέρα!

Είμαι άντρας γύρω στα 30 και είμαι σε μια σχέση εδώ και 3 μήνες. Νιώθω πολύ ερωτευμένος και δοτικός με την κοπέλα μου, και νιώθω ότι μπορώ να μοιραστώ τα πάντα μαζί της ακόμα και για το παρελθόν μου, και η ίδια δηλώνει το ίδιο αν και στην αρχή κρατούσε μια πισινή.
Η κοπέλα μου μου αποκάλυψε τελευταία πως διατηρούσε σεξουαλική σχέση για λίγους μήνες -όχι συναισθηματική αλλά καθαρά σαρκική όπως δηλώνει- με ένα φίλο της τον οποίο ακόμα έχει στη ζωη της και τον θεωρεί φιλο της, οχι απαραίτητα κολλητό της, απλά ενα αγαπημένο της πρόσωπο με το οποίο μοιράστηκε πράγματα μαζί του - όπως το γεγονός οτι ηταν παρηγοριά της για μια πολύχρονη σχέση της στο παρελθόν. Μου αναφέρει πως δε θα προχωρούσε σε κάτι μαζί μου αν ένιωθε οτι είχε αισθήματα για αυτόν και πως δεν θα με απατούσε ποτέ γιατί ενώ μαζί μου είναι ερωτευμένη, με αυτόν ήταν καθαρά σεξ.
Εγώ όμως όποτε μου λεει πως πάει σπίτι του να μιλήσουν ή να δουν ταινία ή να πιουν κανένα καφέ νιώθω απίστευτη ανασφάλεια. Και φόβο τόσο μη τη χάσω όσο και το αν είναι ειλικρινής μαζί μου. Της το εχω αναφέρει δυο-τρεις φορές και προσπαθεί να με καθησυχάσει, όπως λέγοντας μου αυτά που προείπα και μου λεει πως θέλει να τον εχει στη ζωή της και μου ζητά να το δεχτώ αν και καταλαβαίνει πως ειναι δύσκολο για εμένα
Εγώ όμως νιώθω αυτόν το πόνο στο στήθος κάθε φορά που βρίσκεται μαζί του. Τι πιστεύετε εσείς; Υπάρχει ενδεχόμενο να με απατά; Τι πρέπει να κάνω; Είναι ένα πολύ ψυχοφθόρο συναίσθημα και δεν ξέρω πραγματικά πως να το χειριστώ...
Ευχαριστώ


Αγαπητέ φίλε,

Καλώς ήρθες στο twilight zone! Ή απλώς σε ένα από τα χειρότερα mind games που μπορούν να σου τύχουν σε μια σχέση.
Γιατί, όπως και να το κάνεις δεν είναι μια κατάσταση που μπορείς να χειριστείς με πράξεις - είναι μια κατάσταση που πρέπει να χειριστείς με το μυαλό σου. Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα - γιατί ένα μυαλό το έχουμε, χειμώνα-καλοκαίρι, πόσα να αντέξει;!

Καταρχήν να σου πω ότι σε καταλαβαίνω και συμπάσχω. Είναι ελάχιστοι οι τυχεροί που δεν την έχουν αντιμετωπίσει αυτή τη κατάσταση. Και ναι, ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή η κοπέλα σου είναι με κάποιον έξω, που στο παρελθόν είχαν σεξουαλική σχέση.
Νιώθεις το μυαλό σου να καίγεται!

Κοίτα τι πιστεύω, έτσι όπως μου τα είπες τα πράγματα: δεν πιστεύω ότι σε απατάει μαζί του. Και μπορώ να σου εξηγήσω και το γιατί.
Αν έτρεχε κάτι ακόμα μεταξύ τους, δεν θα σου ανέφερε το παρελθόν της μαζί του. Γιατί να βάλει τα χεράκια της και να βγάλει τα ματάκια της; Θα το κρατούσε κρυφό, όπως και ήταν μέχρι τότε, και όλοι ευχαριστημένοι.

Από την άλλη εσύ (και το μυαλό σου) θα πρέπει να επικεντρωθείτε στην κοπέλα σου. Την εμπιστεύεσαι; Αν ναι, τότε να είσαι ήρεμος και υπεράνω (τουλάχιστον μπροστά της, σπίτι σου χώσε όσα γκάζια θέλεις). Δείξ' της ότι της έχεις εμπιστοσύνη. Μην αρχίσεις τα τρελά και τις ζήλιες, γιατί να ξέρεις, αυτά σε οδηγούν στα χειρότερα.
Ψύχραιμα και όμορφα.

ΥΓ.: Και αγαπητοί φίλοι, τι μας έμαθε το σημερινό γράμμα; Ότι δεν υπάρχει λόγος σε μια νέα σχέση να αποκαλύπτουμε όλες τις λεπτομέρειες από το παρελθόν μας, δημιουργώντας έτσι λάθος εικόνες. Γιατί άλλο η αλήθεια, άλλο λέω τα πάντα και όποιον πάρει ο χάρος.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ