Έχεις βελούδινο καναπέ; 3 μύθοι που καταρρίπτονται

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Έχεις βελούδινο καναπέ; 3 μύθοι που καταρρίπτονται

Μήπως ήρθε η ώρα ν' αλλάξεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις αυτό το ύφασμα στα έπιπλα;

Η επιλογή υφάσματος για τον καναπέ μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία, καθώς κάθε υλικό έχει τα υπέρ και τα κατά του. Είτε θέλεις κάτι ανάγλυφο όπως το δέρμα είτε κάτι αφρώδες και καθαρό όπως το βαμβάκι, υπάρχουν επιλογές που πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά πριν αποφασίζεις.

Ένα από τα υφάσματα που συχνά αποφεύγεται όσον αφορά την επιλογή των υφασμάτων στα έπιπλα είναι το βελούδο. Πολλοί θεωρούν το βελούδο ως υλικό που προορίζεται μόνο για πολυτελείς χώρους και υποθέτουν ότι η βελούδινη αίσθηση μεταφράζεται αυτόματα και ως δυσκολία στο καθάρισμα.

Εάν έχεις παιδιά ή κατοικίδια, ίσως πιστεύεις ότι είναι ένα ύφασμα που πρέπει να αποφύγεις. Έχω να σου πω πως τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα σκέφτεσαι...

Έπεσε σάλτσα ντομάτας στον καναπέ σου; Δες πώς θα καθαρίσεις τον λεκέ

Πάμε να καταρρίψουμε τους μύθους που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το βελούδο και να εξηγήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το υπέροχο ύφασμα.

Το βελούδο είναι λεπτό είναι ένας μύθος

Όσο και αν δεν το πιστεύεις, το βελούδο είναι στην πραγματικότητα ένα άκρως ανθεκτικό ύφασμα. Η Kelly Collins, επικεφαλής της εταιρείας επίπλων Swyft, δήλωσε στο Metro μάλιστα ότι «είναι ιδανική επιλογή και φιλική προς τα κατοικίδια, καθώς η σφιχτή ύφανση βοηθά στην πρόληψη ζημιών από τις γάτες και τα σκυλιά». Μην ξεχνάς πως το πυκνό επάνω στρώμα εμποδίζει τους λεκέδες να εισχωρήσουν στο ύφασμα τόσο γρήγορα όσο σε άλλα υλικά. Το βελούδο μπορεί να είναι πολυτελές, αλλά είναι επίσης και στιβαρό.


https://www.instagram.com/p/CT9S-fZLBvz

Σταμάτα να πιστεύεις πως τα βελούδινα έπιπλα είναι πολυτελείας

Εάν όλα τα επιχειρήματα σχετικά με την ανθεκτικότητα του βελούδου -που εξήγησα παραπάνω- σε έπεισαν να δοκιμάσεις να εντάξεις το ύφασμα αυτό μέσα στο σαλόνι σου (υπάρχουν υπέροχα έπιπλα που αποτελούν statement στον χώρο) άκου κι αυτό. Πρώτα απ 'όλα, το βελούδο είναι συνήθως διαθέσιμο τόσο σε συνθετικές όσο και σε βαμβακερές ποικιλίες. Επειδή το συνθετικό βελούδο είναι λίγο πιο ανθεκτικό στους λεκέδες, έχει την ικανότητα να μην ξεθωριάζει με τον ίδιο τρόπο όπως το βαμβακερό βελούδο, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ανθεκτικότητα. Επίσης ακόμη κι αν λεκιαστεί, έχεις τη δυνατότητα να το τρίψεις χωρίς να φοβάσαι αν θα χαλάσει.



Εμπνεύσου με από 8 βελούδινους καναπέδες και δες πώς θα τον συνδυάσεις με τη διακόσμηση του σπιτιού σου!