Έπεσε σάλτσα ντομάτας στον καναπέ σου; Δες πώς θα καθαρίσεις τον λεκέ

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έπεσε σάλτσα ντομάτας στον καναπέ σου; Δες πώς θα καθαρίσεις τον λεκέ

Και είναι κι ένας δύσκολος λεκές

Η σάλτσα ντομάτας, είτε προέρχεται από μακαρονάδα, είτε από χυμό, είναι ένας πολύ δύσκολος λεκές για να αφαιρεθεί, εάν πέσει πάνω σε έπιπλα. Όπως με κάθε άλλο τύπο λεκέ, η καλύτερη διαδικασία είναι να δράσεις γρήγορα και να προσπαθήσεις να αφαιρέσεις τον λεκέ αμέσως μόλις γίνει, παρά να περιμένεις να στεγνώσει.

Αυτό λοιπόν πρέπει να κάνεις και αυτήν τη φορά με την σάλτσα ντομάτας. Θα χρειαστείς υγρό απορρυπαντικό πιάτων, κρύο νερό, ένα καθαρό σφουγγάρι κι έναν κουβά. Μέσα στον κουβά ή το λεκανάκι ανακάτεψε 1 κ.σ υγρό απορρυπαντικό πιάτων και δύο φλιτζάνια νερό.

Βάλε μέσα στο μείγμα ένα καθαρό πανάκι, βρέξε το καλά και βγάλτο. Με το πανάκι αυτό βρέξε καλά το σημάδι του λεκέ και καθάρισέ το κάνοντας κινήσεις πάνω και κάτω. Μην το τρίψεις, καθάρισέ το απλά ταμποναριστά. Σκοπός σου είναι να προσπαθήσεις να μην εξαπλώσεις τον λεκέ επάνω στο ύφασμα του καναπέ. Συνέχισε την ίδια διαδικασία μέχρι να αφαιρέσεις τελείως τον λεκέ.



Έπειτα βρέξε ένα καθαρό σφουγγάρι και με αυτό προσπάθησε να καθαρίσεις το απορρυπαντικό ή την ενδεχόμενη σαπουνάδα που έχεις δημιουργήσει. Με ένα λευκό στεγνό πανάκι μάζεψε όλα τα νερά και άφησε το να στεγνώσει. Αν έχεις ανεμιστήρα σπίτι σου είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για να στεγνώσει πιο γρήγορα.

Εάν σου έπεσε στα ρούχα, τότε θα δεις εδώ πώς να τον καθαρίσεις.