Οι ειδικοί «μίλησαν»! Το μπλε είναι το απόλυτο χρώμα για το σπίτι σου το 2024

Οι ειδικοί «μίλησαν»! Το μπλε είναι το απόλυτο χρώμα για το σπίτι σου το 2024

Πώς θα εντάξεις το μπλε χρώμα στη διακόσμηση του σπιτιού για να είσαι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η επιλογή των σωστών χρωμάτων για τον χώρο σου δεν είναι πάντα η πιο εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να εξετάσεις πριν πάρεις την τελική απόφαση όπως τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού, η διαρρύθμιση του χώρου και φυσικά η προσωπική σου άποψη.

Στόχος είναι να επενδύσεις σε μια απόχρωση που σου αρέσει, που εκπέμπει θετικά vibes και θα ήθελες να αντικρίζεις σε καθημερινή βάση μέσα στο σπίτι. Τα ουδέτερα, ανοιχτά χρώματα ήταν συνήθως η πιο δημοφιλής επιλογή για τους κεντρικούς χώρους του σπιτιού ωστόσο τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει ριζικά.

H αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο τα deco και colour trends ανανεώνονται αισθητά με αποτέλεσμα να έρχονται στο προσκήνιο νέες τάσεις και παλέτες. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετές από εμάς δοκιμάζουν να βάψουν τους τοίχους τους με ζωηρά χρώματα θέλοντας έτσι να δώσουν μια πιο μοντέρνα πινελιά στο σπίτι.

Το μπλε είναι το απόλυτο χρώμα του 2024 για τον χώρο σου

Το 2023 είδαμε να πρωταγωνιστεί μια γκάμα έντονων χρωμάτων με αποχρώσεις όπως ματζέντα, έντονο κόκκινο και ζεστά καφέ.

https://www.instagram.com/p/CykqN3noifh/

Όπως φαίνεται το 2024 οι ειδικοί σε θέματα διακόσμησης δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο μπλε με μεγάλα brands όπως οι: Benjamin Moore, Sherwin-Williams, Dunn-Edwards, Valspar και C2 να έχουν επιλέξει διάφορες αποχρώσεις του ως το απόλυτο χρώμα του 2024.

Αυτά τα tips οργάνωσης θα κάνουν τη βιβλιοθήκη σου και πρακτική και instagramική

Πώς θα βάλεις το μπλε στον χώρο σου

1) Στην κουζίνα

Εάν προτιμάς μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων για το σπίτι δοκίμασε φέτος να χρησιμοποιήσεις το μπλε με διακριτικούς αλλά εντυπωσιακούς τρόπους όπως βάφοντας μερικούς τοίχους ή προσθέτοντας μπλε πάγκο.

https://www.instagram.com/p/Cuy5sqlosuQ/

2) Στο μπάνιο

To μπλε παστέλ και το γαλάζιο αναμένεται να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τους εσωτερικούς χώρους το 2024. Το συγκεκριμένο χρώμα προσφέρει αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό για το μπάνιο.

https://www.instagram.com/p/CqYNt43IFTu/

«Ο φωτισμός θα διαφέρει κατά τη διάρκεια της ημέρας και το χρώμα θα αλλάζει. Είναι πολύ σημαντικό να αγαπάς το χρώμα σε όλα τα διαφορετικά φώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας», αναφέρει στο marthastewart.com η διακοσμήτρια Kerrie Kelly.

3) Στο hall ή στο σαλόνι σου

Εάν δεν νιώθεις έτοιμη να βάψεις ολόκληρο το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σου με μπλε χρώμα, πρόσθεσε μπλε πινελιές στον εσωτερικό διάδρομο ή στην είσοδο.

https://www.instagram.com/p/CyQfKqstEKt/

«Ένα φωτεινό μπλε θα μπορούσε πραγματικά να βελτιώσει τον χώρο κάνοντάς τον να δείχνει πιο ιδιαίτερος», αναφέρει η ειδικός.

4) Στην τραπεζαρία

Επίλεξε τόνους του γαλάζιου για να φωτίσεις την τραπεζαρία και πρόσθεσε χρυσές λεπτομέρειες για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/BRLZG8TDFpx/

Πηγή κεντρικής: divinesavages