Ο στολισμός για τα Χριστούγεννα δε χρειάζεται δέντρο αλλά φαντασία και 3 ιδέες είναι η απόδειξη

Τζένη Ντεμιράι
Ο στολισμός για τα Χριστούγεννα δε χρειάζεται δέντρο αλλά φαντασία και 3 ιδέες είναι η απόδειξη

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του σπιτιού σου μπορεί να γίνει με τον πιο δημιουργικό τρόπο φέτος! 

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός είναι αδιαμφισβήτητα μία διαδικασία που οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν, αφού μέσω αυτού μπορείς να ξεδιπλώσεις την καλλιτεχνική πλευρά της προσωπικότητάς σου!

Τις περισσότερες φορές, απαραίτητο στοιχείο της διακόσμησης την περίοδο των εορτών είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ωστόσο, τι γίνεται αν δεν έχεις ακόμα δεντράκι, αν έχεις πολύ μικρό σπίτι ή αν απλώς αποφάσισες φέτος να κάνεις τη διαφορά και να «ξεφύγεις» από τα συνηθισμένα;

Η απάντηση είναι απλή: Με λίγη φαντασία όλα γίνονται πιο εύκολα και η διακόσμηση του σπιτιού σου μπορεί να έχει το απόλυτο Christmas mood χωρίς έλατο!

Θέλοντας να βοηθήσουμε την έμπνευσή σου, βρήκαμε κάποιες φανταστικές εναλλακτικές ιδέες για να στολίσεις το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή κα την κουζίνα σου και όλοι όσοι σε επισκεφτούν να εντυπωσιαστούν από τη δημιουργικότητά σου.

xristougenna-(3).jpg

Μπάλες σε ξύλο αντί για δέντρο!

Αν αγαπάς τις κατασκευές θα λατρέψεις αυτή την ιδέα! Είπαμε όχι στα δέντρα αλλά λέμε ναι στα εναλλακτικά δέντρα, όπως εκείνο που αποτελείται μόνο από χριστουγεννιάτικες μπάλες, ένα ξύλο για βάση, ένα αστέρι στην κορυφή και λαμπάκια.

Με μία κόλλα μπορείς να κολλήσεις ένα-ένα τα μπαλάκια μεταξύ τους δημιουργώντας μία πυραμίδα, η οποία θα μεταμορφωθεί σε ένα glam δεντράκι μόλις βάλεις το αστέρι αλλά και τα λαμπάκια. Με αυτόν τον τρόπο τα Χριστούγεννα σου θα έχουν υπέροχη αισθητική και το σπίτι σου την απαραίτητη ζεστασιά των εορτών!

https://www.instagram.com/reel/C0epUj9NhcI/

Όχι στα δέντρα, όχι στα καραβάκια, ναι στους χιονάνθρωπους

Αν πραγματικά θες να κάνεις τη διαφορά μπορείς να ξεφύγεις εντελώς από οτιδήποτε μοιάζει με δέντρο και να βάλεις στο σαλόνι σου έναν χιονάνθρωπο, ο οποίος δε θα σε βάλει μόνο σε Christmas mood αλλά και σε απόλυτα χειμερινό!

Το καλύτερο; Δε χρειάζεται να ξεστολίσεις μετά από ένα μήνα, ούτε μετά από δύο! Μπορείς να κρατήσεις τον χιονάνθρωπο για όλο τον χειμώνα!

Για την κατασκευή του χιονάνθρωπου θα χρειαστείς δύο (ή και τρεις, αν τον θες μεγαλύτερο) στρογγυλές γυάλες (όπως αυτές που θα δεις στο παρακάτω βίντεο), αλάτι (ή ζάχαρη, η κάτι άλλο λευκό σε σκόνη ή κόκκους που να θυμίζει χιόνι), χριστουγεννιάτικα μίνι στολίδια, λαμπάκια, σκούφο και τρία κουμπιά.

Ακολουθώντας τις οδηγίες που περιγράφει το παρακάτω βίντεο θα μπορέσεις να δημιουργήσεις έναν χιονάνθρωπο!

https://www.instagram.com/reel/CzYDCrJNH2M/

Ένα λαμπερό αστέρι είναι αρκετό!

Στους μικρούς χώρους μοιάζει δυσκολότερο να βρεις έναν εντυπωσιακό στολισμό. Τη στιγμή που κάποιοι έχουν τη δυνατότητα να στολίζουν 2-3 δέντρα στο σπίτι τους, άλλοι νιώθουν ότι ακόμα και το ένα «μπουκώνει» τον χώρο αντί να τον ομορφαίνει.

Για τη δεύτερη περίπτωση, ο στολισμός ενός αστεριού μοιάζει φανταστική ιδέα! Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα αστέρι, στο μέγεθος που θεωρείς κατάλληλο για τον χώρο σου, λαμπάκια αλλά και στολίδια (αν το επιθυμείς).

https://www.instagram.com/p/CzrWutUo6VY/

6 tips για να συσκευάσεις οικολογικά τα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα κάνεις στους αγαπημένους σου

Πηγή κεντρικής εικόνας: @pexels