5 ιδέες διακόσμησης για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για να νιώσουν ξεχωριστοί οι καλεσμένοι σου

Πατούλια Κατερίνα
5 ιδέες διακόσμησης για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για να νιώσουν ξεχωριστοί οι καλεσμένοι σου

Ένα τραπέζι χριστουγεννιάτικο, φτιαγμένο με αγάπη για τα αγαπημένα σου πρόσωπα και με εκείνα τα deco στοιχεία που θα κάνουν κάθε προσκεκλημένο να νιώσει ξεχωριστός.

Ένα αξέχαστο γεύμα και ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι που δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο από τους προσκεκλημένους σου τις γιορτές.

Αν έχεις αποφασίσει ποιο θα είναι το κεντρικό deco θέμα του τραπεζιού (ρουστίκ, λευκό, barbiecore) πέραν από τη χρωματική παλέτα, μπορείς να επενδύσεις στα custom made εκείνα στοιχεία που θα κάνουν τους καλεσμένους σου να αισθανθούν ξεχωριστοί και που θα επιτρέψει να είναι ξεκάθαρος ο τρόπος που ο καθένας θα λάβει τη θέση του στο τραπέζι αυτό.

To κεντρικό θέμα του τραπεζιού

Αρχικά, ξεκίνα να οργανώνεις το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με βάση το κεντρικό κομμάτι που θα δώσει τον τόνο και στο υπόλοιπο τραπέζι. Αν θα κυριαρχήσουν τα κεριά, μια γιρλάντα ή τα λαμπάκια, ο τόνος θα δοθεί και στο υπόλοιπο τραπέζι. Θυμήσου απλά, να μην έχεις ένα τεράστιο διακοσμητικό στο κέντρο του τραπεζιού, που θα μειώσει τον χώρο που έχεις για τα πιάτα και το φαγητό ή θα κάνει δύσκολη την οπτική επικοινωνία ανάμεσα στους προσκεκλημένους (ένα ψηλό βάζο με λουλούδια για παράδειγμα).

Φώτα κι άλλα φώτα

Η Suzie Tipple, influencer και μέλος της ομάδας διακοσμητών εσωτερικού χώρου, Hillarys, εξήγησε τη δική της οπτική όσον αφορά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι:

«Όταν μιλάμε για το γιορτινό τραπέζι, όσο πιο απλό και φυσικό είναι το ντεκόρ, τόσο πιο ωραίο είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Το πράσινο, το λευκό, οι μεταλλικές λεπτομέρειες είναι ιδανικές επιλογές, ενώ ένα runner με χαρακτήρα σε σκούρο κόκκινο με πολλά fairy lights θα δώσει ένα αποτέλεσμα πολυτέλειας.

Το ίδιο αρχοντικό είναι το αποτέλεσμα και με τα κεριά και τα ψηλά κηροπήγια, και γενικά όσο περισσότερο το φως στο τραπέζι, τόσο πιο μαγική η ατμόσφαιρα», τονίζει η ειδικός.

https://www.instagram.com/p/CWAlKCAPxVd/

Η Suzy Humphreys, δημιουργός του Layered Lounge τόνισε επιπρόσθετα στο House Beautiful, ότι το λευκό τραπεζομάντηλο είναι ο ιδανικός καμβάς για ένα πιο ρουστικ σκηνικό και δένει απόλυτα με το πράσινο και το ξύλο. Αν προσθέσεις και διάφανα ποτήρια, πιάτα και διακοσμητικά στοιχεία, έχεις ένα πιο γήινο αλλά ένα εξίσου εντυπωσιακό γιορτινό τραπέζι.

Τα custom made στοιχεία που θα λατρέψουν οι προσκεκλημένοι σου:

Όσο πιο προσωπικό είναι το στοιχείο εκείνο που θα δείξει τη θέση του καλεσμένου, τόσο πιο αξέχαστο θα γίνει το δείπνο σου.

Για παράδειγμα, οι μπάλες με το ξεχωριστό καρτελάκι που έχει το όνομα του προσκεκλημένου, θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα στο τραπέζι.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα ξύλινα αντικείμενα που θα έχουν το όνομα κάθε προσκεκλημένου αλλά και η απλή γιρλάντα με το όνομα του καλεσμένου γραμμένο στο χέρι, θα άνουν το γεύμα σου να ξεχωρίσει.

Μια ακόμα ιδέα είναι τα λονδρέζικα crackers που είναι γεμισμένα με δώρα και μπορούν να έχουν επάνω το όνομα του καλεσμένου.

Αν αγαπάς το κέντημα, μια πετσέτα με το όνομα ή τα αρχικά του καλεσμένου σου είναι ιδανική για το γιορτινό τραπέζι.

Πηγή κεντρικής φωτό: unsplash