Τι πρέπει να πετάξεις από το σπίτι σου!

Τι πρέπει να πετάξεις από το σπίτι σου!

αποθησαυρισμός (ο ): Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή όπου η συνειδητοποίηση της σημασίας του συσσωρευμένων αντικειμένων υπερβαίνει κατά πολύ την πραγματική αξία τους.

Μην κοιτάς δεξιά αριστερά. Για σένα λέμε. Εσένα που δεν κλείνει η ντουλάπα σου. Εσένα που δεν μπορείς να περάσεις να πας στο σαλόνι από το διάδρομο γιατί γίνεται ο κακός χαμός. Εσένα που η λέξη «πετάω» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό σου. Πάρε μια βαθιά ανάσα και πάρε και μία απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή σου: Πέτα!

- Πέτα το ημερολόγιο τοίχου του 2005. Ναι, οκ αυτή η χρονιά σε στιγμάτισε αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν θα το χρειαστείς ποτέ ξανά. Κράτα τη χρονιά στην καρδιά σου και το ημερολόγιο στην ανακύκλωση!
- Πέτα τα τρακτερωτά μποτάκια που φοράγαμε στο λύκειο. Ναι, ναι, αυτά που ανεβοκατεβάζεις χειμώνα καλοκαίρι από τα ντουλάπια με τη σκέψη ότι κάπου θα τα βάλεις. Χάρισέ τα και δεν θα επεκταθώ πολύ στο γιατί, ξέρεις ήδη. Αν η μόδα αυτή επιστρέψει σου επιτρέπω να έρθεις να με χτυπήσεις με ένα ίδιο!
- Πόσα ρούχα έχεις και πόσα τελικά φοράς; Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα, μετά οργάνωσε μία βραδιά με φίλες σου και χάρισέ τους ό,τι δεν χρειάζεσαι πια. Θα νιώσεις τέλεια, αυτές θα νιώσουν ακόμα... τελειότερα και γενικά η ζωή θα είναι τέλεια!

13664470 10209982249216543 1002748037 n.png 83017


- Πέτα τις επαγγελματικές κάρτες ανθρώπων που συνεργαζόσουν το 2000, πιθανότατα να μην είναι καν εκεί που τους άφησες. Γενικά κάνε μία γερή εκκαθάριση και πέτα χαρτιά και φωτοτυπίες που δεν χρειάζεσαι πια. Ναι, το ασφαλιστήριο του 1998 δεν υπάρχει λόγος να το έχεις φωτοτυπία! Σίγουρα!
- Πέτα το εισιτήριο και το φελλό από ένα κρασί, που ήπιες μαζί με το Μανώλη κάπου στο Λονδίνο πριν δέκα χρόνια (που να ‘ναι τώρα ο Μανωλάκης;). Έχεις τόσες φωτογραφίες και όμορφες αναμνήσεις από εκεί, κράτα τες μέσα σου και κάνε χώρο στο σπίτι σου και στα συρτάρια σου.
- Τρύπιες μπλούζες, τρύπιες κάλτσες, τρύπιες βάρκες και πανιά. Πέταμα και γρήγορα.
- Τα 145 περιοδικά με τρομερές συνταγές που και καλά θα μαγειρέψεις κάποτε και που δεν έχεις ανοίξει ποτέ σου. Πέταμα. Αν χρειαστεί ποτέ, υπάρχει και το ίντερνετ!

eswrouxa e6e4e


- Πέτα τα σουτιέν (επανάσταση)! Εκείνο που χάλασε η μπανέλα, εκείνο που δεν κλείνει καλά, εκείνο που πέφτει η τιράντα. Οκ, θες καινούργια σουτιέν.
- Πέτα τα τελειωμένα σαμπουάν και κρέμες. Όσο και να κοπανάς το μπουκάλι στην μπανιέρα, δεν έχει άλλο, πάει τελείωσε... Άσε που έχεις άλλα τρία καινούργια. Αποδεσμεύσου συναισθηματικά με τα υπέροχα αυτά μπουκάλια και πες αντίο για πάντα!
- Έχει μείνει μία σταλιά make up στο σωληνάριο, ένα κομμάτι πούδρα στο κουτί, μία υποψία μάσκαρα στο βουρτσάκι αλλά εσύ... εκεί! Ακόμα και αν πάρεις καινούργια τα παλιά τα κρατάς ενθύμιο. Γιατί; Πρώτον χαλάνε τα καλλυντικά τόσο καιρό, δεν κάνει να τα βάζεις στο πρόσωπό σου και δεύτερον... γιατί;
- Σου έφερε η φίλη σου η Τόνια δώρο στα γενέθλια ένα πελώριο χνουδωτό μαξιλάρι με στρας και κρόσσια, είπες: «Α, τι ωραίο!», τη φίλησες και μετά έπρεπε να βρεις πού θα το κρύψεις. Γιατί δεν θες να το βάλεις στο σαλόνι (λογικό), δεν θες να το βλέπεις γενικά, οπότε στριμώχνεται στο πατάρι μαζί με άλλα 100 άχρηστα πράγματα που δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ! Χάρισε ό,τι δεν θες και πέτα ότι δεν έχει πια χρήση. Στην Τόνια πες ότι το πήγες στο εξοχικό.
- Αχ, η πρόσκληση του γάμου της Μαρίας με τον Κυριάκο. Μωρέ τι γλυκό ζευγάρι! Πού νε είναι τώρα, χαθήκατε... Χαθήκατε, αλλά εσύ την πρόσκληση την έχεις στο κουτί με τις άλλες 34 προσκλήσεις από γάμους και βαφτίσια. Μη χειρότερα. Πέτα και το κουτί μαζί.

Πέτα με χαρά και ανακούφιση. Πέτα και θα με θυμηθείς. Θα νιώσεις ανάλαφρη μετά. Πέτα ό,τι σε βαραίνει και δεν θες να κοιτάς πια, χωρίς καμία ενοχή.