Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις το σφουγγάρι των πιάτων στην κουζίνα;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις το σφουγγάρι των πιάτων στην κουζίνα;

Εσύ κάθε πότε το αλλάζεις;

Θα σου ακουστεί χαζό, όμως είναι μια πραγματικότητα. Τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς για να καθαρίσεις άλλα πράγματα μέσα στο σπίτι σου, χρειάζονται επίσης καθάρισμα. Αν κάτσεις και σκεφτείς λίγο λογικά θα συνειδητοποιήσεις πως η σφουγγαρίστρα, η σκούπα και το σφουγγάρι της κουζίνας (και του μπάνιου) είναι αυτά που μαζεύουν και έχουν εν τέλει την περισσότερη βρωμιά μέσα στο σπίτι σου.

Γι’ αυτό όπως αντιλαμβάνεσαι πρέπει όλα αυτά να τα αντικαθιστάς σχετικά συχνά. Ποιο είναι το κατάλληλο χρονικό διάστημα όμως για να κρατάς το σφουγγάρι των πιάτων στην κουζίνα προτού το αλλάξεις;

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να το αλλάζεις από μία φορά το μήνα έως μία φορά στις δυο εβδομάδες ανάλογα πόσο βρώμικο είναι και πόσο το χρησιμοποιείς. Αυτό σημαίνει πως αν τα βράδια τρως συνήθως απέξω και δεν λερώνεις πιάτα και μαχαιροπίρουνα προκειμένου να τα πλύνεις γλιτώνεις μερικές ημέρες ακόμη.

Επίσης αν θες να το κρατήσεις ακόμη περισσότερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο μπορείς μετά τη χρήση να το καθαρίζεις και αυτό σε καθημερινή βάση.