Αφαίρεσε τον επίμονο λεκέ στο τάπερ με το πιο απλό trick

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αφαίρεσε τον επίμονο λεκέ στο τάπερ με το πιο απλό trick

Τώρα θα ξέρεις πώς να το πλύνεις την επόμενη φορά

Οι φορές που έχεις φτιάξει κάποιο λαδερό και το έχεις μεταφέρει σε τάπερ μέχρι τη δουλειά είναι πολλές. Πολλές είναι και οι φορές βέβαια που όσο και αν το έτριψες στο πλύσιμο δεν κατάφερες να απομακρύνεις τον λεκέ από το εσωτερικό του, με αποτέλεσμα εκτός από τη λαδίλα, να έχει μείνει και χρώμα στο τάπερ.

Συνήθως τα τάπερ αυτά καταλήγουν στα σκουπίδια, αφού δεν έχεις καταφέρει να το καθαρίσεις ούτε στο πλυντήριο πιάτων. Υπάρχει όμως ένα trick, το οποίο μπορείς να κάνεις για να καθαρίσεις το τάπερ σου και να μην το πετάξεις. Θα χρειαστείς ζάχαρη, απορρυπαντικό πιάτων, λίγο πάγο και νερό.

Παίρνεις το τάπερ, ρίχνεις μέσα μια κούπα ζάχαρη να καλύψεις την επιφάνειά του, ρίχνεις απορρυπαντικό πιάτων πάνω από τη ζάχαρη, λίγο πάγο και ολοκληρώνεις με νερό. Κουνάς το τάπερ για να ανακατευτεί το μείγμα. Περιμένεις για λίγα λεπτά και ο λεκές έχει εξαφανιστεί, έτσι απλά. Με λίγη ζάχαρη, απορρυπαντικό και πάγο. Τι και αν εσύ έτριβες με τις ώρες με το σφουγγάρι, και το χρώμα από τη σάλτσα ήταν ακόμη εκεί;

Το trick αυτό θα σου λύσει τα χέρια, θα σου γλιτώσει χρόνο, και θα σώσει και τα τάπερ που υπό άλλες συνθήκες θα πετούσες. Δες πώς θα το κάνεις –αν και είναι απλό- στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω (δες το τρικ στο 02:00)