2 προϊόντα αποτελούν το μυστικό για τον απόλυτο καθαρισμό του σπιτιού σου

2 προϊόντα αποτελούν το μυστικό για τον απόλυτο καθαρισμό του σπιτιού σου

Η άνοιξη απαιτεί καθαρισμό, συνεπώς αυτά τα μαγικά μυστικά θα κρατούν γύρη, μικρόβια και σκόνη μακριά από το σπίτι σου.

Αυτή την περίοδο -που ο καιρός έχει αλλάξει- έχουμε την ανάγκη ν' ανοίξουμε διάπλατα τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτές μας για να μπει καθαρός αέρας, ήλιος και φως. Ο χειμώνας που πέρασε ήταν αρκετά μακρύς και βαρύς, συνεπώς τώρα έχουμε διάθεση για να αλλάξουμε το σπίτι μας και πρώτα απ' όλα να το καθαρίσουμε σωστά και σχολαστικά.

Όσον αφορά τον καθαρισμό και την απολύμανση του σπιτιού, μπορεί να χρησιμοποιούμε πολλά προϊόντα που μας εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή προστασία από τους ιούς. Δεν είναι λίγα τα νοικοκυριά αυτή την εποχή που στα ντουλάπια τους έχουν συγκεντρώσει όλων των ειδών τα καθαριστικά και απολυμαντικά, ειδικά μετά από την πανδημία που το σχολαστικό πλύσιμο έγινε μανία.

Spring cleaning: 5 έξυπνα κόλπα για την καθαριότητα του σπιτιού

Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, χρειαζόμαστε μόνο 2 πράγματα για την τέλεια απολύμανση.

Ο γιατρός Javid Abdelmoneim και η ιολόγος, η Dr. Lisa Cross αποκάλυψαν στο αμερικάνικο τηλεοπτικό κανάλι Channel 4 ότι «ένα μπουκάλι υγρό σαπούνι είναι το μόνο που χρειαζόμαστε για να απολυμάνουμε το σπίτι μας. Όσον αφορά την προστασία μας από τον κορονοϊό, χρειαζόμαστε μόνο δύο προϊόντα στο «οπλοστάσιό» μας. Ένα σωστά αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης με νερό», εξηγεί ο Dr. Javid. «Και οι δύο μέθοδοι είναι εξίσου αποτελεσματικές και λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους».

1. Καθαρισμός με σαπούνι

«Το υγρό σαπούνι χεριών, ένα σαπούνι ή ένα υγρό για τα πιάτα έχουν όλα το ίδιο αποτέλεσμα, καταστρέφουν το προστατευτικό εξωτερικό στρώμα του ιού και απενεργοποιούν τον ιό», εξηγεί ο Dr. Javid. «Το σαπούνι και το νερό είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστα και ιδιαίτερα κατάλληλα για την καταστροφή του ιού σε αντικείμενα που έρχονται σε επαφή π.χ με ένα κουτάλι και για τον καθαρισμό παιδικών παιχνιδιών», προσθέτει.

2. Καθαρισμός με χλωρίνη

«Βιολογικά, ο κορονοϊός είναι πολύ απλός», εξηγεί ο Dr. Javid. «Πρόκειται για έναν γενετικό κώδικα που περιβάλλεται από λιπαρή μεμβράνη με αιχμές πρωτεΐνης. Η χλωρίνη λειτουργεί καταστρέφοντας αυτές τις πρωτεΐνες στο εξωτερικό στρώμα και διαταράσσοντας το γενετικό του υλικό. Η χλωρίνη είναι κατάλληλη για σημεία που ερχόμαστε σε συχνή επαφή με επιφάνειες, όπως διακόπτες, τα περισσότερα δάπεδα αλλά και πάγκους εργασίας», προσθέτει.

«Χρησιμοποιείτε πάντοτε γάντια και βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αραίωσης του λευκαντικού αλλά και το πόσο καιρό πρέπει να το αφήσετε σε επαφή με την επιφάνεια που στην οποία το εφαρμόζετε. Και θυμηθείτε να ξεπλύνετε καλά μετά τη χρήση. Επίσης δεν ξεχνάμε ποτέ πως πρέπει να αραιώνουμε τη χλωρίνη σε καλά αεριζόμενο χώρο, επομένως ανοίξτε πάντα τα παράθυρα», προσθέτει η Dr. Lisa.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε πρέπει να καθαρίζεις το σπίτι μετά από ένα κρύωμα ή μια ίωση

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς