H Dyson μας πήγε στο Βουκουρέστι και μας έδειξε το μέλλον των ηλεκτρικών συσκευών & του smart living

Διονυσία Καλαποθαράκου
H Dyson μας πήγε στο Βουκουρέστι και μας έδειξε το μέλλον των ηλεκτρικών συσκευών & του smart living

Η Dyson, η παγκόσμια εταιρεία έρευνας και τεχνολογίας που όλοι αγαπάμε για τις καινοτομίες της και τα πρωτοποριακά προϊόντα της, παρουσίασε στην εκδήλωση Next Gen Living που πραγματοποιήθηκε στο Combinatul Fondului Plastic - Galeria Senat στο Βουκουρέστι, την «επόμενη ημέρα» της έξυπνης διαβίωσης. Και εμείς βρεθήκαμε εκεί.

Σε ένα σύντομο μάθημα ιστορίας αξίζει να αναφέρουμε πως η Dyson έχει ξεκινήσει από μια αποθήκη στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναπτύσσεται σταθερά από την ίδρυσή της το 1993 έως και τώρα. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει μια παγκόσμια έδρα στη Σιγκαπούρη και δύο τεχνολογικές πανεπιστημιουπόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, που εκτείνονται σε μια έκταση άνω των 800 στρεμμάτων στο Malmesbury και στο Hullavington. Από το 1993, η Dyson έχει επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο στερλίνες στα γραφεία και τα εργαστήριά της στο Wiltshire, όπου διεξάγεται ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της μελλοντικής τεχνολογίας της Dyson. Η έρευνα είναι στο DNA του brand και γι’αυτό δεν μας έκανε εντύπωση όταν βρεθήκαμε στο Βουκουρέστι για να δούμε από κοντά τα αποτελέσματα αυτής.

https://www.instagram.com/p/Cz_jwN1Iuhq/

Η ασύρματη ηλεκτρική σκούπα Dyson Gen 5, η ηλεκτρική σκούπα υγρού καθαρισμού Dyson Submarine, ο Big & Quiet purifier και τα περίφημα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, που τώρα διατίθενται σε μια μοναδική γκάμα χρωμάτων σε παστέλ και μπλε, funky αποχρώσεις, παρουσιάστηκαν στη ρουμάνικη πρωτεύουσα μία κρύα ημέρα του Νοεμβρίου και έκαναν τους συμμετέχοντες από την Ουγγαρία, την Ελλάδα, την Τσεχία και τη Γεωργία (εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και influencers) να ανυπομονούν για να δοκιμάσουν «το μέλλον της οικιακής διαβίωσης». Σε ένα event location ειδικά διαμορφωμένο σαν σπίτι, μπορούσαμε να περιηγηθούμε από χώρο σε χώρο (μπουντουάρ, σαλόνι, κουζίνα κ.α.) να φτιάξουμε τα μαλλιά μας, να σκουπίσουμε και να νιώσουμε την ατμόσφαιρα να καθαρίζει με μιας.

_RKX_Ep12_0010.jpg

Your hair deserves the best

Η προσοχή στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πρόκειται να διατηρηθούν τα μαλλιά υγιή και λαμπερά. Δοκιμάσαμε να φορμάρουμε και να κάνουμε μπούκλες στα στεγνά μαλλιά μας και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό δεδομένης της ευκολίας της χρήσης του Dyson air wrap. Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών της Dyson είναι ήπια για το τριχωτό της κεφαλής, επειδή ενσωματώνουν έναν έξυπνο αισθητήρα ελέγχου θερμότητας για την αποφυγή ακραίων βλαβών, ώστε τα μαλλιά να παραμένουν ενυδατωμένα και υγιή. Ταυτόχρονα, για τους μηχανικούς της Dyson το χρώμα αποτελεί βασικό κριτήριο όταν πρόκειται για την αρχιτεκτονική των προϊόντων. Η νέα σειρά περιποίησης μαλλιών, Ceramic Pop, σε επιλεγμένα χρώματα παρουσιάστηκε από την Eva Comas Stokes - Senior Design Engineer, στη σκηνή της εκδήλωσης της Dyson και είδαμε από κοντά πώς τα νέα προϊόντα έχουν ενσωματώσει έναν μικροσκοπικό αισθητήρα που ονομάζεται thermistor, ο οποίος μετράει τη θερμοκρασία της ροής του αέρα 40 φορές ανά δευτερόλεπτο για να διασφαλίσει ότι δεν ξεπερνάει ποτέ μια συγκεκριμένη θερμοκρασία και, επομένως, προστατεύει τα μαλλιά από την ακραία θερμότητα.

_RKX_Ep12_0000.jpg

Your house, your (clean) rules

Η τεχνολογία της Dyson εστιάζει στις εξατομικευμένες ανάγκες των καταναλωτών, αλλάζοντας τον τρόπο που καθαρίζουμε και βοηθώντας μας να αναπνέουμε καθαρότερο αέρα στο σπίτι. Η ασύρματη ηλεκτρική σκούπα Dyson Gen 5 διαθέτει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία αναρρόφησης που υπήρξε ποτέ, ώστε η σκόνη να εντοπίζεται και να απομακρύνεται εύκολα. Kαι δεν το λέμε θεωρητικά, σκορπίσαμε στο πάτωμα χρυσόσκονη και τη μαζέψαμε όλη, κόκκο προς κόκκο. Όταν πρόκειται για σκληρές επιφάνειες, η Dyson Submarine αποδεικνύει την απόδοσή της. Εξοπλισμένη με λειτουργία υγρού καθαρισμού με σκούπισμα, αφαιρεί υγρά, υπολείμματα και σκληρούς λεκέδες, τα οποία αφαιρούνται συνεχώς από τον κύλινδρο με κάθε περιστροφή. Για να ολοκληρωθεί η εμπειρία ενός τέλεια απολυμασμένου σπιτιού, ο τελευταίος καθαριστής αέρα Dyson Big & Quiet παρέχει καθαρότερο αέρα σε όλο το δωμάτιο.

_RKX_Ep12_0002.jpg

Three zone era

Στην εκδήλωση, όπως γράψαμε και παραπάνω, βρεθήκαμε μπροστά σε τρεις δυναμικές ζώνες παρουσίασης. Στην περιοχή περιποίησης μαλλιών, οι πρεσβευτές της Dyson Florin Noje από τη Ρουμανία, Teuta Mesaros από την Κροατία και Ιωάννης Μιχαλέλης από την Ελλάδα έκαναν ζωντανές επιδείξεις χτενίσματος με το Dyson Airwrap. Οι επισκέπτες που ήθελαν να δοκιμάσουν πώς τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Dyson μπορούν να μεταμορφώσουν την εμφάνισή τους και να λάβουν συμβουλές από τους πρεσβευτές είχαν έναν ειδικό χώρο με εγκαταστάσεις υψηλής ποιότητας, όπως ακριβώς σε κάθε αποκλειστικό κομμωτήριο.

RKX_-1225.jpg

Ο χώρος οικιακού καθαρισμού επέτρεψε στους επισκέπτες να βιώσουν, μαζί με τους μηχανικούς και τους ειδικούς της Dyson, τη δύναμη της Dyson Gen 5 σε ένα σαλόνι και να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα της Dyson Submarine σε επιφάνειες της κουζίνας. Επιπλέον, ο χώρος ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου τράβηξε την προσοχή στο έργο Dyson Airquality Backpack, όπου οι επισκέπτες κλήθηκαν να δουν πώς μοιάζει ένα έξυπνο σακίδιο πλάτης που μπορεί να παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα στην πόλη. Επιπλέον, η μεγάλη εμβέλεια του νέου καθαριστή αέρα Big & Quiet δοκιμάστηκε μέσω πειραμάτων που διεξήχθησαν σε έναν τοίχο λάμψης και με τη χρήση μιας εργαστηριακής μεθόδου που αξιολογεί τον ρυθμό παροχής καθαρού αέρα (CADR).

https://www.instagram.com/reel/C0BXskZxCMk/

Την εκδήλωση συντόνισε η διάσημη Ρουμάνα παρουσιάστρια, Albertina Ionescu και μεταδόθηκε ζωντανά στη σελίδα Instagram της Dyson Romania. Τόσο οι Influencers όσο και οι δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη, καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα: η Dyson ένα κρύο απόγευμα του Νοεμβρίου μας έδειξε το μέλλον τον home devices και αυτό είναι εντυπωσιακά σύγχρονο, εύκολο και εύχρηστο… όπως και ολόκληρη η τεχνολογική κουλτούρα της εταιρίας.