Περίσσεψαν αυγά; Το κόλπο για να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη

Περίσσεψαν αυγά; Το κόλπο για να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη

Ο έξυπνος τρόπος για να αποθηκεύσεις τα αυγά στην κατάψυξη και να τα φυλάξεις έως και τέσσερις μήνες.

Τα αυγά είναι ένα από τα πιο οικονομικά και δημοφιλή superfoods καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και βιταμίνη Β12). Αποτελούν αγαπημένο τρόφιμο όσων ακολουθούν μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και ενισχύουν την απώλεια λίπους.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα έχουμε πάντα στο ψυγείο είναι ότι μαγειρεύονται πανεύκολα, σε λίγα μόλις λεπτά και με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους.

Σύμφωνα πάντα με το USDA (Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής) τα αυγά έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής.

Το κόλπο για να αποθηκεύσεις τα αυγά στην κατάψυξη

Δεν είναι λίγες οι φορές που για να εκτελέσουμε σωστά μια συνταγή χρησιμοποιούμε μόνο τους κρόκους ή μόνο τα ασπράδια με αποτέλεσμα να μας περισσέψει μεγάλη ποσότητα αυγού. Τα αυγά μπορούν να καταψυχθούν για έως και ένα χρόνο, αν και συνιστάται η χρήση τους εντός 4 μηνών.

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος και έξυπνος τρόπος για να καταψύξεις τα αυγά και αυτός δεν είναι άλλος από την παγοθήκη. Μη ξεχάσεις να σημειώσεις κάπου την ημερομηνία που τα τοποθέτησες στην κατάψυξη ώστε να είσαι βέβαιη για το χρόνο ζωής τους.

Πώς θα το κάνεις: Για να καταψύξεις ολόκληρα τα αυγά, το ασπράδι και ο κρόκος θα πρέπει να χτυπηθούν μαζί. Ρίξε το περιεχόμενο σε ένα δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη, βάλε ετικέτα με την ημερομηνία, σφράγισε και άφησέ τα.

Καλεσμένη σε δείπνο; 5 δώρα που μπορείς να προσφέρεις και θα αρέσουν σε όλους

Αν θες να αποθηκεύσεις μόνο τα ασπράδια η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια. Μπορείς να ρίξεις το μείγμα σε μια παγοθήκη ή σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.

Προσοχή: Τα κατεψυγμένα αυγά σε οποιαδήποτε μορφή πρέπει να αποψυχθούν πλήρως για να χρησιμοποιηθούν. Ποτέ μην μαγειρεύεις τα αυγά απευθείας από την κατάψυξη. Για να ξεπαγώσουν, μετέφερέ τα στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Στο video που ακολουθεί θα δεις τη διαδικασία βήμα-βήμα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com