Όλα όσα δεν καθαρίζεις μέχρι σήμερα στο σπίτι αλλά θα έπρεπε

Τσακιρίδου Χριστίνα
Όλα όσα δεν καθαρίζεις μέχρι σήμερα στο σπίτι αλλά θα έπρεπε

Όλα τα items που αξίζει να εντάξεις στη γενική καθαριότητα.

Μπορεί καθημερινά να περνάμε τις περισσότερες ώρες στο γραφείο ωστόσο το σπίτι παραμένει το «καταφύγιό μας».

Κακά τα ψέματα, όλες θέλουμε να επιστρέφουμε στον χώρο μας μετά από μια εξουθενωτική ημέρα και να τον βρίσκουμε καθαρό και τακτοποιημένο. Ο καλύτερος τρόπος για αν επιτευχθεί αυτό είναι με μια γενική καθαριότητα κάθε εβδομάδα και απλές, κινήσεις σε καθημερινή βάση.

Προσωπικά, προσπαθώ να μην αφήνω τη σκόνη να «κάνει party» σε κεντρικά σημεία όπως το σαλόνι της κουζίνας και ξεσκονίζω ανά 2-3 ημέρες. Ένα ακόμη tip που με έχει βοηθήσει είναι να τακτοποιώ καθημερινά την ακαταστασία και να κάνω ένα πέρασμα τους καθρέπτες με ειδικό σπρέι.

Με αυτό τον τρόπο, στο τέλος κάθε εβδομάδας κάνω μόνο ένα καλό σφουγγάρισμα σε όλα τα δωμάτια και ένα πέρασμα με την ηλεκτρική σκούπα.

Όλα όσα δεν καθαρίζεις μέχρι σήμερα στο σπίτι αλλά θα έπρεπε

Σε κάθε σπίτι υπάρχουν αρκετά «τυφλά» σημεία, η μέρη όπου δεν συνηθίζουμε (κακώς!) να καθαρίζουμε με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται εκεί αρκετά μικρόβια-βακτήρια. Ας δούμε όμως αναλυτικά ποια είναι αυτά.

1. Κουρτίνες

Τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες πρέπει να δώσουν έμφαση στο καθάρισμα των κουρτινών (ιδανικά κάθε τρεις μήνες) για να έχουν άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων.

2. Κάτω από τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές

Συχνά ξεχνάμε να βάλουμε σκούπα κάτω ή πίσω από τον καναπέ, βαριά έπιπλα και συσκευές όπως το ψυγείο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση σκόνης η οποία αποτελεί απειλή για την υγεία μας.

3. Πόρτες

Οι πόρτες είναι ένα από τα σημεία που αγγίζουν όλοι όσοι έρχονται στον χώρο μας. Φρόντισε να τις καθαρίζεις το λιγότερο μια φορά το μήνα με απολυμαντικό σπρέι και ένα πανάκι.

4. Τοίχοι

Οι τοίχοι είναι από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κάποιος στο σπίτι γι' αυτό καλό θα ήταν να τους καθαρίζεις μια στο τόσο με νερό και ένα μαλακό πανάκι.

5. Κάδοι απορριμμάτων

Σχεδόν κανείς δεν καθαρίζει τον κάδο των απορριμμάτων και αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος καθώς συγκεντρώνει πολλά μικρόβια και βακτήρια.

6. Ξύλα κοπής

Τα ξύλα κοπής πρέπει να πλένονται σχολαστικά για να αποφευχθούν ασθένειες όπως η σαλμονέλα. Κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς ξέπλυνέ τα καλά με άφθονο νερό και σαπούνι.

7. Κουρτίνα μπάνιου

Η κουρτίνα του μπάνιου πλένεται οπότε αξίζει να αγοράσεις μια δεύτερη την οποία θα χρησιμοποιείς κάθε φορά που πλένεις την βασική.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς το αλάτι κάθε φορά που βράζεις μακαρόνια

8. Φούρνος μικροκυμάτων

Εστίες όπως ο φούρνος μικροκυμάτων πρέπει να καθαρίζονται το λιγότερο μια φορά την εβδομάδα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com