Η κοινωνικότητα σώζει χρόνο και χρήμα

Η κοινωνικότητα σώζει χρόνο και χρήμα

Αξιοποήστε φίλους, γνωστούς, γείτονες, συγγενείς, όλους όσους μπορούν να σας βοηθήσουν με κάτι, γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα.

Ας υποθέσουμε ότι ο ξάδερφός σας είναι γραφίστας και ότι εσείς θέλετε να φτιάξετε τις καινούριες σας επαγγελματικές κάρτες. Δεν θα ζητήσετε από αυτόν να σχεδιάσει για εσάς κάτι σε χαμηλή ή και ανύπαρκτη τιμή; Αν ο γείτονάς σας ξέρει να φτιάχνει υδραυλικά και βρύσες, δεν θα τον προτιμήσετε από τον πολυδάπανο υδραυλικό που θα σας έχει στο περίμενε τη μισή μέρα και θα σας χρεώσει ένα υπέρογκο ποσό; Αν η φίλη σας δουλεύει στο τάδε εμπορικό κέντρο και μπορεί να σας εξασφαλίσει το μπλουζάκι που τόσο καιρό ζαχαρώνετε με έκπτωση 50%, δεν θα απευθυνθείτε σ' αυτήν;

Φυσικά και ναι! Βασικό είναι όμως να κατανοήσετε πως για τα χατήρια που σας κάνουν θα πρέπει κι εσείς να προσφέρετε κάτι ως αντάλλαγμα. Κανείς δεν εκτιμά τους εκμεταλλευτές, ενώ όλοι συμπαθούν την ανταλλαγή προϊόντων και εξυπηρετήσεων σε τέτοιους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Σταματήστε λοιπόν να το παίζετε αυτάρκης και δυνατή και ζητήστε βοήθεια από τους ανθρώπους γύρω σας. Θα εκπλαγείτε από το πόση προθυμία υπάρχει!