Με λίγη βοήθεια από τους γείτονες

Με λίγη βοήθεια από τους γείτονες

Οι γείτονες δεν υπάρχουν μόνο για να μας σπάνε τα νεύρα φωνάζοντας την αστυνομία κάθε φορά που κάνουμε πάρτυ. Υπάρχουν και για να μας βοηθούν όταν τους το ζητάμε.

Βάζουμε στοίχημα ότι οι περισσότερες από εσάς έχετε βιώσει το φαινόμενο «κακός γείτονας» και ξέρετε πως είναι να σας δημιουργεί αναγούλα και μόνο η όψη μιας κακιασμένης, κουτσομπόλας ή απλά σπαστικής γειτόνισσας. Η αλήθεια όμως είναι πως οι καλοί γείτονες είναι περισσότεροι, απλά δεν κάνουν την παρουσία τους αισθητή.

Αν κατορθώσετε να τους εντοπίσετε, φροντίστε να τους έχετε κοντά σας, αφού αποτελούν τρομερή πηγή βοήθειας σε αμέτρητους τομείς. Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι έχετε να μεταφέρετε κάποια έπιπλα, να φέρετε στο σπίτι σας ένα μεγάλο αντικείμενο το οποίο δεν μπορείτε να κουβαλήσετε ή να κάνετε οποιαδήποτε δύσκολη χειρωνακτική εργασία, ένας δυνατός και καλό γείτονας είναι ό,τι πρέπει.

Αν πρόκειται να τον παιδέψετε για ώρα, φροντίστε να του προσφέρετε ένα δωρεάν γεύμα και φυσικά να είστε στη διάθεσή του αν τυχόν χρειαστεί αυτός τη βοήθειά σας κάποια στιγμή.