Σπίτι μου σπιτάκι μου και ταξιδοκαλυβάκι μου

Σπίτι μου σπιτάκι μου και ταξιδοκαλυβάκι μου

Όσο κι αν σας αρέσουν οι περιποιήσεις των ξενοδοχείων, αν θέλετε να κάνετε οικονομία θα πρέπει να αναζητήσετε ένα κανονικό σπίτι.

Αν ταξιδεύετε συχνά με παρέα ή με την οικογένειά σας και σας αρέσει να γνωρίζετε καλά τους τόπους που επισκέπτεστε και να νιώθετε οικεία εκεί που βρίσκεστε, προτείνουμε να αφήσετε πίσω σας τη λογική του ξενοδοχείου. Δεν προτείνουμε να μείνετε σε youth hostels, καθώς αυτά κρύβουν συχνά παγίδες για τους ταξιδιώτες και συνήθως δεν βολεύεουν για περισσότερες από 2-3 μέρες.

Προτείνουμε όμως να προσανατολιστείτε προς την ιδέα της ενοικίασης ενός διαμερίσματος, τα οποία πολύ συχνά ενοικιάζονται στις τουριστικές περιοχές. Σκεφθείτε πως όσο περισσότεροι είστε, τόσο πιο φθηνά θα σας κοστίσει, καθώς συνήθως έχουν ένα στάνταρ κόστος την ημέρα, ανεξάρτητα από τα άτομα που φιλοξενούν.

Εκεί θα απολαύσετε τις σπιτικές ανέσεις παρέα με τους φίλους και την οικογένειά σας και θα τα περάσετε σαφώς πιο οικογενειακά και ζεστά απ' ότι σ' ένα απρόσωπο δωμάτιο ξενοδοχείο. Θα έχετε την ευκαιρία να μαγειρέψετε και να απολαύσετε και ορισμένες έξτρα παροχές, όπως π.χ. πρωινό.