Avocado lover’s hacks: Πώς ένα αβοκάντο μπορεί να ωριμάσει στον φούρνο μικροκυμάτων

Avocado lover’s hacks: Πώς ένα αβοκάντο μπορεί να ωριμάσει στον φούρνο μικροκυμάτων

Αυτά τα hacks μπορούν να σε σώσουν όταν το αβοκάντο σου δεν είναι ακόμα ώριμο αλλά βιάζεσαι να το έχεις στο πιάτο σου!

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που αγαπούν το αβοκάντο και αυτό που μισούν το αβοκάντο. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία και επιχειρηματολογείς στις φίλες που το σιχαίνονται απορυθμίζοντας όλα τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό, σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί πως μπορείς να διαλέξεις το καλύτερο αβοκάντο.

Το καλύτερο αβοκάντο, λοιπόν, είναι το ώριμο, ωστόσο, αγοράζοντας ένα ώριμο φρούτο ελαχιστοποιείς τις ημέρες διατήρησης του στο ψυγείο. Επομένως, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αγοράσεις ένα άγουρο αβοκάντο και να φροντίσεις να ωριμάσει στο σπίτι ακολουθώντας μερικά εύκολα κόλπα.

Πώς θα καταλάβεις αν ένα αβοκάντο είναι ώριμο

Πρώτα απ' όλα, είναι σημαντικό να μπορείς να καταλάβεις αν ένα αβοκάντο είναι ώριμο. Επειδή πριν από την αγορά δεν έχεις την δυνατότητα να το δεις ανοιγμένο για να διαπιστώσεις αν είναι αρκετά ώριμο, είναι σημαντικό να παρατηρήσεις την υφή και το χρώμα του.

Όσον αφορά το χρώμα, πρόσεξε:

Λαμπερό πράσινο: Εάν το αβοκάντο έχει έντονο πράσινο χρώμα, αυτό σημαίνει ότι θα είναι ώριμο περίπου σε τέσσερις με επτά ημέρες. Τα αβοκάντο αυτού του χρώματος είναι συνήθως σκληρά στην αφή και θα πρέπει να ξεκουραστούν στον πάγκο για μερικές ημέρες -ίσως και για μια εβδομάδα- προτού τα φάτε. Τα άγουρα αβοκάντο τείνουν να στερούνται γεύσης.

Πολύ σκούρο πράσινο: Αν σκοπεύεις να φας το αβοκάντο εντός της επόμενης ημέρας, επίλεξε εκείνο που έχει πολύ σκούρο πράσινο χρώμα. Το ιδανικό είναι να μην είναι ούτε πολύ μαλακό, ούτε πολύ σφιχτό. Αν το βρεις αυτό, μάλλον έχεις στα χέρια σου το τέλειο αβοκάντο!

Πώς ένα αβοκάντο μπορεί να ωριμάσει γρήγορα

Πόσο γρήγορα θέλεις να ωριμάσει το αβοκάντο που έχεις αγοράσει; Όποια κι αν είναι η απάντηση, υπάρχει ένα hack για την κάθε περίσταση.

Αν θες ωρίμανση express σε μόλις 2 λεπτά κόψτε το αβοκάντο στη μέση κάθετα και αφαίρεσε το κουκούτσι. Τύλιξε κάθε μισό σε πλαστική μεμβράνη που είναι κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων. Βάλε τα δύο μισά σε φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για δύο λεπτά. Όταν κρυώσουν αρκετά, βάλε τα τυλιγμένα αβοκάντο σε κρύο νερό.

Εναλλακτικά, μπορείς να τυλίξεις το αβοκάντο, χωρίς να το έχεις κόψει, σε αλουμινόχαρτο και να το βάλεις στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά. Αν, ωστόσο, το αβοκάντο σου είναι πολύ σκληρό, μπορεί να χρειαστεί έως και μία ώρα για να μαλακώσει, οπότε καλό είναι να το ελέγχεις κάθε πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, αφαίρεσε το μαλακωμένο αβοκάντο σου και άφησέ το στο ψυγείο για λίγα λεπτά ώστε να κρυώσει.

Αν χρειάζεσαι το αβοκάντο έτοιμο σε μία με δύο ημέρες, δοκίμασε να το βάλεις σε ένα μπολ ή σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο ή μια μπανάνα. Φρόντισε να τρυπήσεις τη σακούλα με μια οδοντογλυφίδα και άφησέ το σε θερμοκρασία δωματίου.

Τέλος, ο προφανής και απλούστερος τρόπος για να ωριμάσει ένα αβοκάντο είναι να το αφήσεις να συμβεί με φυσικό τρόπο, αφήνοντάς το στον πάγκο για λίγες μέρες μέχρι να είναι έτοιμο.

Πώς να αποθηκεύσεις τα αβοκάντο

Τα αβοκάντο που δεν έχουν ωριμάσει αρκετά είναι προτιμότερο να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου και να μην τοποθετούνται στο ψυγείο. Ωστόσο, αν το αβοκάντο σου έχει φτάσει στην τέλεια ωριμότητα, μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο για να επιβραδύνεις τη διαδικασία ωρίμανσης, κάνοντάς το να διαρκέσει περίπου μία έως τρεις ημέρες.