Χρησιμοποιείς εντελώς λάθος το αποσμητικό γι΄αυτό και πολλές φορές αισθάνεσαι πως μυρίζεις άσχημα

Χρησιμοποιείς εντελώς λάθος το αποσμητικό γι΄αυτό και πολλές φορές αισθάνεσαι πως μυρίζεις άσχημα
Pexels

Το μεγάλο λάθος που έχουμε κάνει όλοι μας. 

Εκτός από το βούρτσισμα των δοντιών και το πλύσιμο του προσώπου σου, το να βάζεις αποσμητικό είναι αναμφίβολα μέρος της καθημερινής σου πρωινής ρουτίνας. Είναι ένα προϊόν απαραίτητο στο ντουλάπι που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την κακοσμία, ενώ ένα αντιιδρωτικό σπρέι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της εφίδρωσης.

Και ενώ μπορεί να είσαι εξοικειωμένη με αυτά τα προϊόντα, αποδεικνύεται ότι πολλοί τα χρησιμοποιούν εντελώς λάθος κάτι που θα μπορούσε να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα δημιουργώντας κακοσμία. Ειδικότερα, το αποσμητικό δεν πρέπει να εφαρμόζεται καθόλου το πρωί, αλλά το βράδυ.

Η δερματολόγος Dr Lipner εξήγησε: «Ιδρώνουμε λιγότερο τη νύχτα, έτσι το αντιιδρωτικό μπορεί να έρθει σε στενότερη επαφή με τους ιδρωτοποιούς αδένες και να μειώσει την εφίδρωση». Εάν το κάνεις αυτό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις αντιιδρωτικό σπρέι, έτσι ώστε να αποτρέψεις τον ιδρώτα και την κακοσμία και όχι ένα συνηθισμένο αποσμητικό, το οποίο καλύπτει μόνο την οσμή.

Σύμφωνα με τη δερματολόγο, τα αντιιδρωτικά έχουν περισσότερο χρόνο να στερεοποιηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, πράγμα που σημαίνει ότι θα ιδρώνει κανείς λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η Δρ Lipner ισχυρίζεται ότι εάν το κάνει κάποιος αυτό, δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσει κανένα αποσμητικό το πρωί.

Αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες ότι η εφαρμογή αντιιδρωτικού τη νύχτα μπορεί να είναι επιβλαβής, η Δρ Lipner είπε στο Today: «Δεν υπάρχουν γνωστοί κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με το να φοράτε αποσμητικό τη νύχτα ή να φοράτε πολύ συχνά αποσμητικό. Δεν χρειάζεται να κάνετε ένα διάλειμμα από αυτό. Αλλά εάν ιδρώνετε τόσο πολύ που χρειάζεται να το χρησιμοποιείτε πολλές φορές την ημέρα, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν πιστοποιημένο δερματολόγο που να μπορεί να σας προτείνει και άλλες επιλογές».

Στην πραγματικότητα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι εάν χρησιμοποιήσει κάποιος αντιιδρωτικό τη νύχτα, μπορεί να περιορίσει τον ιδρώτα για έως και μια μέρα.

Αυτό υποστήριξε επίσης η δερματολόγος Sandra Lee, η οποία είναι περισσότερο γνωστή ως Dr Pimple Popper, αφού ξεκίνησε στη δική της τηλεοπτική εκπομπή για τις κηλίδες, τα εξανθήματα και τις κύστεις. Μιλώντας στο βίντεο του Harper's Bazaar, είπε: «Αυτό είναι ένα μικρό μυστικό που έχω. Το αποσμητικό εφαρμόζεται καλύτερα τη νύχτα, είναι πιο αποτελεσματικό εκείνες τις ώρες γιατί το βάζετε όταν οι ιδρωτοποιοί αδένες σας είναι πιο αδρανείς».

pexels-olena-ushakova-17427500.jpg