Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν: Το last minute κόλπο για να παγώσεις τα κρασιά και τη σαμπάνια

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν: Το last minute κόλπο για να παγώσεις τα κρασιά και τη σαμπάνια

Το απόλυτο hack για να παγώσεις τα ποτά του ρεβεγιόν σε χρόνο Dt.

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την Πρωτοχρονιά και καθημερινά οι περισσότερες από εμάς δίνουμε το παρών σε διάφορα εορταστικά events και φιλικά-οικογενειακά τραπέζια.

Το αλκοόλ και το φαγητό πρωταγωνιστούν αυτή την περίοδο και κακά τα ψέματα, όλες θα θέλαμε ένα ποτήρι κρασί ή ένα δροσιστικό cocktail μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο.

Πώς θα παγώσεις τα κρασιά σε χρόνο Dt

Ένας από τους κυριότερους παράγοντες που επηρεάζει τη γεύση του κρασιού είναι η θερμοκρασία. Τα λευκά κρασιά συνηθίζεται να σερβίρονται παγωμένα και τα κόκκινα σε θερμοκρασία δωματίου.

Δυστυχώς όμως στα περισσότερα σπίτια, τα λευκά κρασιά τείνουν να σερβίρονται πολύ κρύα και αντίστοιχα τα κόκκινα πολύ ζεστά. Σερβίροντας το κρασί στην κατάλληλη θερμοκρασία το βοηθάς να αναδείξει τέλεια τη γεύση και το άρωμά του.

Λευκά κρασιά

Τα περισσότερα λευκά κρασιά σερβίρονται ιδανικά στους 10-13 βαθμούς. Βγάλε το λευκό κρασί από το ψυγείο 20 λεπτά πριν την ώρα που θέλεις να το καταναλώσεις. Για να πετύχεις την βέλτιστη θερμοκρασία βάλε το μπουκάλι στο ψυγείο για 2,5 ώρες, στην κατάψυξη για 20-25 λεπτά ή βύθισέ το σε νερό με πάγο για 10 λεπτά.

Κόκκινα κρασιά

Η θερμοκρασία σερβιρίσματος του κόκκινου κρασιού εξαρτάται από τον τύπο του ωστόσο προτείνεται να το σερβίρουμε μεταξύ 16 και 18 βαθμών Κελσίου.

Για την ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος βάλε το μπουκάλι στο ψυγείο για 20 λεπτά, στην κατάψυξη για 5-6 λεπτά ή βύθισέ το σε παγωμένο νερό για 3 λεπτά.

Σαμπάνια

Η σαμπάνια είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν αφού συνηθίζουμε να την καταναλώνουμε αμέσως μετά την αλλαγή του έτους.

Για να την παγώσεις γρήγορα η πιο αποτελεσματική και γρήγορη μέθοδος είναι να βυθίσεις το μπουκάλι σε μια σαμπανιέρα γεμάτη με νερό και πάγο. Διαφορετικά δοκίμασε να βάλεις τα ποτήρια στην κατάψυξη και σέρβιρε τη σαμπάνια σε αυτά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com