Ο μοναδικός σωστός τρόπος για να αποθηκεύσεις τα χριστουγεννιάτικα στολίδια βάσει Tik Tok

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο μοναδικός σωστός τρόπος για να αποθηκεύσεις τα χριστουγεννιάτικα στολίδια βάσει Tik Tok

Οι γιορτές τελείωσαν και ήρθε η ώρα να επαναφέρεις το σπίτι σου στην pre-xmas εκδοχή. Πώς θα αποθηκεύσεις έξυπνα το δέντρο και όλα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Διανύουμε την πρώτη εβδομάδα του 2024 και η αλήθεια είναι πως χωρίς να προλάβουμε καν να το συνειδητοποιήσουμε, οι γιορτές πέρασαν και εμείς καλούμαστε να θέσουμε στόχους για τη νέα χρονιά.

Όπως καταλαβαίνεις ο ερχομός του νέου έτους συνεπάγεται με μαζικό ξεστόλισμα σε σπίτι-γραφείο, γενική καθαριότητα και επαναφορά στην προ-Χριστουγέννων εικόνα του χώρου.

Ας είμαστε ειλικρινείς: το πακετάρισμα της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης και το μάζεμα του δέντρου αποτελούν με διαφορά την πιο βαρετή διαδικασία για κάθε νοικοκυρά.

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου μερικά χρήσιμα tips που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη και θα εξασφαλίσουν σωστή και ασφαλής αποθήκευση όλων των festive διακοσμητικών.

Πώς θα αποθηκεύσεις τα χριστουγεννιάτικα στολίδια

1) Εντόπισε τα στολίδια που δεν θα χρησιμοποιήσεις ξανά. Για παράδειγμα, αντικείμενα που έχουν σπάσει ή είναι ελαττωματικά, φωτάκια που έχουν καεί ή items που απλά δεν ταιριάζουν πια στο γούστο σου. Συγκέντρωσέ τα σε μια μεγάλη σακούλα την οποία είτε θα δωρίσεις είτε θε πετάξεις.

Το κόλπο για να κάνεις τα μουχλιασμένα πλακάκια του ντους να φαίνονται σαν καινούργια

2) Αποθήκευσε τα χριστουγεννιάτικα ανά κατηγορία σε μεγάλα κουτιά. Επένδυσε σε ένα μεγάλο κουτί για τις μπάλες και λοιπά στολίδια, ένα μεγάλο κουτί για φωτάκια- γιρλάντες και ούτω καθεξής.

3) Ένα άλλο πολύ χρήσιμο tip για να οργανώσεις τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού είναι να γράψεις έξω από κάθε κουτί τι περιέχεται μέσα σε αυτό.

4) Μπορείς πάντα να αξιοποιήσεις τα φωτάκια για να κάνεις πιο cozy και φιλόξενο τον χώρο σου, δημιουργώντας μια νέα ατμόσφαιρα.

5) Οι αυγοθήκες είναι η τέλεια θήκη για να προστατεύσεις εύθραυστα στολίδια και χριστουγεννιάτικες μπάλες.

6) Τα κλαδιά του δέντρου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και μπορούν εύκολα να καταστραφούν ή να χαλάσει το σχήμα τους. Φρόντισε να τα κλείσεις με πολύ προσοχή.

Πηγή κεντρική: pexels.com