O πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις το ρόδι ήρθε μέσα από το TikTok

Τσακιρίδου Χριστίνα
O πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις το ρόδι ήρθε μέσα από το TikTok

Το καθάρισμα του αγαπημένου σου φρούτου δεν θέλει κόπο αλλά το σωστό τρόπο. 

Το ρόδι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σύμβολα της τύχης και εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Η κατανάλωσή του έχει πολλαπλά οφέλη για τη υγεία ανάμεσά τους η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η αντιοξειδωτική δράση, η καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και η οξείδωση της κακής χοληστερόλης.

Η υπέροχη, πλούσια γεύση του το καθιστούν μια από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές ωστόσο το καθάρισμά του δεν είναι πάντα η πιο εύκολη υπόθεση. Όσο πιο βαρύ είναι το ρόδι, τόσο περισσότερο χυμό θα περιέχει το φρούτο, γι' αυτό φρόντισε να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική κατά την διαλογή τους.

Το κόλπο για να κάνεις τα μουχλιασμένα πλακάκια του ντους να φαίνονται σαν καινούργια

Πώς θα καθαρίσεις εύκολα το ρόδι

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για την κοπή ενός ροδιού και δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός για να τα καταφέρεις. Αρκετοί μάγειρες προτιμούν να το καθαρίζουν μέσα σε ένα μπολ με νερό για να αποφύγουν τους λεκέδες από το εσωτερικό του.

Με αυτό τον τρόπο οι σπόροι βγαίνουν εύκολα χωρίς να καταστραφούν και χωρίς να διασκορπιστούν στην κουζίνα σου. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις το κόλπο του TikTok που σε βοηθά να το καθαρίσεις πολύ εύκολα και το κυριότερο, χωρίς να λερωθείς.

Θα χρειαστείς: Επιφάνεια κοπής
μαχαίρι καθαρισμού
Ξύλινο κουτάλι ή μεταλλικό
ένα φαρδύ μπολ

Πώς θα κόψεις το ρόδι: Χτύπησε το ρόδι γύρω από τον ισημερινό του (το κέντρο), προσέχοντας να μην το κόψεις μέσα από τη φλούδα και μέσα στις κόγχες. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να διαχωρίσεις τα δύο τμήματα και να τα απομακρύνεις.

Αν το ρόδι είναι ώριμο, θα πρέπει να ξεκολλήσει με ένα ελαφρύ τράβηγμα. Εάν δεν μπορείς να χωρίσεις τα δύο μισά με αυτόν τον τρόπο, κόψε το ρόδι λίγο πιο βαθιά και δοκίμασε ξανά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com