Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Η χρήση του βοηθά στην απεξάρτηση από το κάπνισμα

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Η χρήση του βοηθά στην απεξάρτηση από το κάπνισμα

Οι καπνιστές ηλεκτρονικού τσιγάρου απεξαρτώνται πιο εύκολα από τους κανονικούς καπνιστές

Όλο και περισσότερες έρευνες δημοσιεύονται γύρω από τα ποσοστά επιτυχίας των φαρμακευτικών NRT(Nicotine Replacement Therapy), μιας και σύμφωνα με τα νέα στοιχεία το ποσοστό επιτυχίας της Θεραπείας Αντικατάστασης Νοκοτίνης όπως την αποκαλούν, είναι περίπου 10% για τους περισταστιακούς καπνιστές και 9% για τους μανιώδεις.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Guardian, το BBC και το Reuters με πρόσφατα άρθρα τους στις 20 Μαΐου 2014 αναφέρονται σε επιστημονικές μελέτες σύμφωνα με τις οποίες οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι κατά 60% πιθανότερο να κόψουν το τσιγάρο σε σχέση με χρήστες άλλων μορφών υποκατάστατων νικοτίνης.

Αυτό είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η θνησιμότητα που οφείλεται στο κάπνισμα στην Ελλάδα αγγίζει το 19.3%, κάτι που κάνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο ένα νέο ασφαλέστερο καταναλωτικό προϊόν το οποίο αποτελεί λύση για χιλιάδες Έλληνες και τελικά, δικαίωμα στην επιλογή. Ως τέτοιο, η κοινότητα των ατμιστών πλέον ζητά ενημέρωση και προσδοκά σε ένα ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο με όρους και κανόνες που θα βασίζονται στην λογική και την επιστημονική ανάλυση.