Πόνοι περιόδου: Τρεις μαγικές συνταγές για να τους νικήσετε με φυσικό τρόπο!

Πόνοι περιόδου: Τρεις μαγικές συνταγές για να τους νικήσετε με φυσικό τρόπο!

Ποια αιθέρια έλαια θα γίνουν σύμμαχοί σας;

Οι δύο πρώτες ημέρες της περιόδου σας είναι μαρτυρικές. Δυνατοί πόνοι χαμηλά στην κοιλιά, επίμονες κράμπες και έντονες ζαλάδες. Τις περισσότερες ώρες τις περνάτε στο κρεβάτι κουλουριασμένες με τα μαξιλάρια σας. Αν γενικά αποφεύγετε τα φάρμακα και αναζητάτε φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, σας έχουμε τη λύση. Πάμε να δούμε πώς θα «λυτρωθείτε»:

- Ρόφημα κανέλας: Ρίξτε σε ένα μπρίκι ένα ποτήρι νερό και 1 ξυλάκι κανέλας. Βράστε τα για περίπου 20 λεπτά, αφήστε το να κρυώσει λιγάκι και καταναλώστε το αμέσως. Η κανέλα έχει σπασμολυτικές ιδιότητες και βοηθά στην άμεση αντιμετώπιση του πόνου.
- Δεντρολίβανο: Ανακατέψτε 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου με λίγο σησαμέλαιο και κάνετε με αυτό μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς. Επαναλάβετε 2-3 φορές μέσα στην ημέρα.
- Mix αιθέριων ελαίων: Ρίξτε σε ένα μπολ 20 ml αμυγδαλέλαιο, 4 σταγόνες λεβάντα, 4 σταγόνες γεράνι, 4 σταγόνες χαμομήλι και 4 σταγόνες μέντα. Ανακατέψτε καλά και έπειτα κάνετε μασάζ με το μείγμα σε όλη την περιοχή της κοιλιάς. Επαναλάβετε 2 φορές μέσα στην ημέρα.

e0680fdc631d7c0b cramps.xxxlarge 1 292d0

Εxtra tips:
- Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να καταναλώνετε το ρόφημα κανέλας μια μέρα πριν σας έρθει η περίοδος (και φυσικά κατά τη διάρκειά της).
- Το μασάζ θα πρέπει να γίνεται με κυκλικές κινήσεις από δεξιά προς τα αριστερά μέχρι να απορροφηθεί το αιθέριο έλαιο. Έπειτα ξαπλώστε στο κρεβάτι σας και χαλαρώστε για λίγη ώρα.