Το καβούρδισμα και 4 ακόμα τρόποι για να γίνει ο καφές η πιο υγιεινή συνήθεια

Το καβούρδισμα και 4 ακόμα τρόποι για να γίνει ο καφές η πιο υγιεινή συνήθεια

Όλα τα tips για να μετατρέψεις τον αγαπημένο σου καφέ στο πιο υγιεινό ρόφημα. 

Αν υπάρχει ένα και μόνο ρόφημα το οποίο δεν μπορούμε με τίποτα να βγάλουμε από την καθημερινότητά μας αυτό είναι αναμφίβολα ο καφές. Μπορεί η θερμοκρασία να παραμένει υψηλή για την εποχή ωστόσο εμείς έχουμε ήδη αντικαταστήσει τον αγαπημένο μας κρύο καφέ με μια κούπα ζεστό, αρωματικό καφέ φίλτρου.

Γευστικός, τονωτικός και με αρκετά οφέλη για την υγεία, ο καφές αποτελεί για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο το ιδανικό ρόφημα για να ξεκινήσουν την ημέρα τους. Aποτελεί εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ωστόσο η υψηλή περιεκτικότητά του σε καφεΐνη μας αναγκάζει να προσέξουμε την ποσότητα που θα καταναλώσουμε.

5 tips για να γίνει ο καφές σου πιο υγιεινός

1) Πες ναι στην ποικιλία καφέ Arabica

Οι ειδικοί εξηγούν πως οι κόκκοι του καφέ συχνά περιέχουν αρκετά χημικά οπότε είναι προτιμότερο να επιλέξεις βιολογικό καφέ ή την ποικιλία Arabica η οποία περιέχει λιγότερη καφεΐνη και οξέα με αποτέλεσμα να είναι πιο φιλική προς το στομάχι.

2) Πρόσεξε τι προσθέτεις στον καφέ σου

Αρκετές από εμάς συνηθίζουν να προσθέτουν μεγάλες ποσότητες στον καφέ τους με αποτέλεσμα να τον μετατρέπουν σε μια ανθυγιεινή θερμιδική βόμβα.

«Η χρήση υπερβολικής ζάχαρης στον καφέ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα», εξηγούν οι ειδικοί.

Δοκίμασε να προσθέσεις στον καφέ σου φυσικά γλυκαντικά όπως η στέβια ή το μέλι διαφορετικά επιλεξε κανέλα ή φυτικό γάλα (καρύδας, αμυγδάλου, σόγιας κ.ά).

3) Φτιάξε τον δικό σου σπιτικό καφέ

Ο σπιτικός καφές είναι η πιο υγιεινή και οικονομική επιλογή. Για να πετύχεις το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό.

Διαλειμματική νηστεία: Μπορεί να είναι trend αλλά οι ειδικοί έχουν άλλη γνώμη για το fasting

4) Προτίμησε το σκούρο καβούρδισμα

Ο σκούρος καβουρδισμένος καφές έχει ελαφρώς λιγότερη καφεΐνη και αξίζει να τον δοκιμάσεις αν θες να μειώσεις την πρόσληψη καφεΐνης. Επιπλέον περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον ανοιχτό καβουρδισμένο καφέ και έχει πιο έντονη γεύση.

5) Πες «ναι» στον ντεκαφεϊνέ εάν έχεις ευαισθησία στην καφεΐνη

Αν θέλεις να αποφύγεις την καφεΐνη για λόγους υγείας δοκίμασε να αγοράσεις ντεκαφεϊνέ καφέ η άλλα υποκατάστατα όπως το τσάι matcha.

Πηγή κεντρικής: pexels.com