Tα σφηνάκια τζίντζερ κάθε πρωί είναι η νέα wellness τάση στη διατροφή και οι ειδικοί τη στηρίζουν

Tα σφηνάκια τζίντζερ κάθε πρωί είναι η νέα wellness τάση στη διατροφή και οι ειδικοί τη στηρίζουν

Μια ακόμα διατροφική τρέλα με προέλευση τον θαυμαστό κόσμο του Τικ Τοκ. Τα σφηνάκια τζίντζερ υπόσχονται να ανεβάσουν το ανοσοποιητικό σου στα ύψη.

Αν έχεις αφήσει εδώ και χρόνια πίσω σου τα σφηνάκια σε νυχτερινά μαγαζιά, κάνε στροφή και φέρε τα σφηνάκια στο πρωινό σου. Γιατί στα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος, τα σφηνάκια ginger, η νέα wellness τάση μπορούν κυριολεκτικά να σε σώσουν.

Την αρχή στη wellness λατρεία για τα σφηνάκια τζίντζερ ξεκίνησε το 2020 η ηθοποιός Αnna Kendrick στο περιοδικό Shape η οποία εξήγησε πως πίνει σφηνάκι με πιπέρι καγιέν, λεμόνι, τζίντζερ και καγιέν όποτε ταξιδεύει ή νιώθει άρρωστη.

Πώς θα φυτέψεις ginger για να το χρησιμοποιείς στις συνταγές σου (και να βοηθάς το περιβάλλον!)

Κι επειδή τα ginger shots έγιναν δημοφιλή και στο Tik Tok και αποτελούν τη νέα wellness εμμονή, μένει να εξετάσουμε τα οφέλη τους. Η Brea Lofton, διατροφολόγος που μίλησε στο περιοδικό Glamour, εξήγησε πως το τζίντζερ από μόνο του είναι σούπερ τροφή, με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν την απόκτηση ενός υγειούς και ανεβασμένου ανοσοποιητικού. Το τζίντζερ, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση αυξημένων επιπέδων ενέργειας και στην ισορροπία των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα που μπορεί να επηρεάσει και τη διάθεσή σου συνολικά.

Πόση ώρα τελικά χρειάζεται ένα σφηνάκι τζίντζερ για να δράσει; Τα οφέλη θα τα καταλάβεις απευθείας και αν συνδυάσεις τα ginger shots με άλλες υγιεινές συνήθειες, τα οφέλη που θα δεις σε πρόσωπο και σώμα θα είναι πολλαπλά. Βέβαια, πρέπει να είσαι σίγουρη πως τα σφηνάκια τζίντζερ είναι ιδανικά για εσένα:

Γενικά, το τζίντζερ είναι ασφαλές για όλους αλλά στα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη του γιατρού. Επίσης, θυμήσου να μην καταναλώνεις τα σφηνάκια με ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά στοιχεία και να ακολουθείς τη βασική συνταγή χρησιμοποιώντας καλές πρώτες ύλες.

Η βασική συνταγή

60 γραμμάρια τζίντζερ

400 ml φρέσκος χυμός μήλου

½ λεμόνι στυμμένο

gingershot2.jpg
gingershot3.jpg

Όλα τα οφέλη του τζίντζερ:

Χάρη στις τονωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του, το τζίντζερ μπορεί να μειώσει τυχόν σημάδια και ουλές στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με έρευνες, το τζίντζερ επηρεάζει τα ένζυμα που ευθύνονται για τη διάλυση του κολλαγόνου στο δέρμα με αποτέλεσμα το κολλαγόνο να παραμένει στη θέση του και άρα το δέρμα να μην χάνει τη σφριγηλότητά του.

Το τζίντζερ μπορεί να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής με αποτέλεσμα να διεγείρεται η ανάπτυξη των μαλλιών ενώ είναι ένα φυσικό αντισηπτικό, που βοηθά να διατηρηθούν σε ισορροπία τα βακτήρια στο τριχωτό του κεφαλιού με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται πιτυρίδα.

Τέλος, εκτός από τις αποτοξινωτικές και αντιοξειδωτικές ικανότητές του, το τζίντζερ βοηθά στη μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού στο σώμα.

5 οφέλη που μπορεί να προσφέρει το ginger στην επιδερμίδα και τα μαλλιά σου