Η κόρη της Kim Kardashian τρώει κρεμμύδια σαν να είναι φρούτα αλλά πόσο υγιεινό είναι αυτό;

Η κόρη της Kim Kardashian τρώει κρεμμύδια σαν να είναι φρούτα αλλά πόσο υγιεινό είναι αυτό;

«Θεέ μου, το κρεμμύδι στην αναπνοή θα με κάνει να δακρύσω», είπε η Kim Kardashian στην North West όταν πήγε να τη φιλήσει.

Η κόρη της Kim Kardashian και του Kanye West, North West έφαγε ένα ολόκληρο κρεμμύδι σαν να είναι φρούτο στο τελευταίο επεισόδιο του ριάλιτι «The Kardashians» και έγινε viral στο διαδίκτυο, αφού όλα τα μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν το συγκεκριμένο στιγμιότυπο αλλά και την αντίδραση της Kim, η οποία είπε «Αυτό κάνει. Τρώει λαχανικά σαν να είναι μήλα», ενώ αρνήθηκε να φάει και εκείνη ένα κρεμμύδι, παρόλο που της το πρότεινε η κόρη της.

Το περιστατικό μας έκανε να αναρωτηθούμε για τα οφέλη που έχουν τα κρεμμύδια αλλά και για το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία μας.

Ωφελούν τα κρεμμύδια την υγεία μας;

Το κρεμμύδι μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό μας με διάφορους τρόπους.

Αρχικά, μπορεί να μας προστατεύσει από τον καρκίνο. Στο πλαίσιο μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, ερευνητές μελέτησαν τη συχνότητα κατανάλωσης των φυτών του γένους Άλλιον (κρεμμύδι και σκόρδο) σε πληθυσμούς της Ιταλίας και της Ελβετίας. Και στις δύο χώρες παρατηρήθηκε η τάση να μειώνονται τα περιστατικά διαφόρων μορφών καρκίνου όσο αυξανόταν η κατανάλωση των συγκεκριμένων λαχανικών.

Επιπλέον, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση της οστικής πυκνότητας. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή γυναικών 50 ετών και άνω, οι οποίες βρίσκονταν είτε στο στάδιο της προεμμηνόπαυσης είτε στο στάδιο της εμμηνόπαυσης, έδειξε πως οι γυναίκες που κατανάλωναν τακτικά κρεμμύδι είχαν καλύτερη οστική πυκνότητα και 20% μικρότερο κίνδυνο καταγμάτων σε σύγκριση με όσες δεν έτρωγαν ποτέ.

Ακόμα, τα κρεμμύδια μπορούν να βελτιώσουν την πέψη χάρη στην ινουλίνη τους, έναν τύπο φυτικών ινών που λειτουργεί ως πρεβιοτικό. Τα πρεβιοτικά αποτελούν «τροφή» για τα προβιοτικά, τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου που εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος. Η ινουλίνη επίσης βελτιώνει τη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος και προωθεί την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.

greens-266560_1280.jpg

Μπορούν τα κρεμμύδια να δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία μας;

Παρά το γεγονός ότι τα κρεμμύδια έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας, υπάρχουν κάποια προβλήματα με την κατανάλωση τους. Αρχικά, η έντονη μυρωδιά τους η οποία μπορεί να γίνει αρκετά δυσάρεστη για τους γύρω μας αλλά και για εμάς τις ίδιες.

Ακόμα, η κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερικές διαταραχές, όπως καούρα, φούσκωμα, κοιλιακή δυσφορία, ναυτία και έμετος. Αυτά τα συμπτώματα είναι σχετικά πιο συχνά όταν τρώμε ωμά κρεμμύδια. Κάτι σαν αυτό που κάνει η North West δηλαδή!

Πηγή κεντρικής εικόνας: «The Kardashians»