Το γιαούρτι είναι το μυστικό για να διώξεις τη δυσάρεστη αναπνοή μετά τον μπακαλιάρο σκορδαλιά

Τσακιρίδου Χριστίνα
Το γιαούρτι είναι το μυστικό για να διώξεις τη δυσάρεστη αναπνοή μετά τον μπακαλιάρο σκορδαλιά

Το hack που θα σε σώσει από άβολες καταστάσεις μετά την κατανάλωση του μπακαλιάρου με σκορδαλιά.

Χρόνια πολλά! Η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία καθώς κάθε χρόνο γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και την απελευθέρωση του έθνους από τον Οθωμανικό ζυγό.

Όπως πιθανότατα γνωρίζεις, σήμερα το έθιμο θέλει να τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά, ένα αρκετά αγαπημένο και δημοφιλές πιάτο, που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη ημέρα στο οικογενειακό τραπέζι και στα εστιατόρια.

Ξέχνα τη μπύρα! Στο κουρκούτι για τον μπακαλιάρο πρέπει να βάλεις ανθρακούχο νερό

Στις 25 Μαρτίου καταναλώνονται κατ' εξαίρεση το ψάρι, το λάδι και το κρασί αφού εξακολουθούμε να διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής. H Εκκλησία επιτρέπει μόνο δύο φορές την κατανάλωση ψαριού, την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κυριακή των Βαΐων.

Το fasting ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας και διάθεσης αλλά μόνο σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

Το απόλυτο μυστικό για να διώξεις τη δυσάρεστη αναπνοή μετά τον μπακαλιάρο σκορδαλιά

Η πικρή αλήθεια είναι πως ο μπακαλιάρος σκορδαλιά όσο νόστιμος κι αν είναι, αφήνει δυσάρεστη αναπνοή, ειδικά αν καταναλώσεις μεγάλες ποσότητες. Όπως καταλαβαίνεις το βούρτσισμα των δοντιών δεν αρκεί, υπάρχει όμως ένα μυστικό που θα διώξει την κακοσμία και κυριολεκτικά θα σε σώσει από αμήχανες καταστάσεις. Ποιο είναι άραγε αυτό; Το γιαούρτι!

Ναι, καλά διάβασες. Το γιαούρτι από πλήρες γάλα μπορεί να εξαφανίσει και να μειώσει στο μέγιστο την δυσάρεστη αναπνοή. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Molecules έδειξε ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος ή πρωτεΐνη θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την κακοσμία ακόμα και μετά την κατανάλωση σκόρδου.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη το απλό γιαούρτι αρκεί για να νικήσεις την κακοσμία, όταν καταναλωθεί αμέσως μετά την κατανάλωση σκόρδου. Αυτό συμβαίνει επειδή το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες και υγιή λίπη που βοηθούν στην κάλυψη των γεύσεων.

Αν είσαι λάτρης της σκορδαλιάς μη ξεχάσεις αμέσως μετά να φας γιαούρτι είτε σκέτο είτε με φράουλες (ή βατόμουρα) και μέλι.

Πηγή κεντρικής: pexels.com