Αυτό το superfood μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο

Τζένη Ντεμιράι
Αυτό το superfood μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο

Ένα superfood μπορεί να μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας έως και 31%!

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition έδειξε ότι η υψηλότερη πρόσληψη berries πλούσιων σε φλαβονοειδή συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας.

Σύμφωνα με την διαιτολόγο Miho Hatanaka, τα φλαβονοειδή είναι ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά φυτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των τσαγιών, των εσπεριδοειδών και των λαχανικών. Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Μεταξύ άλλων, τα φλαβονοειδή μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Ruairi C Robertson και τη διαιτολόγο Amy Richter, τα φλαβονοειδή «βοηθούν την υγεία της καρδιάς, μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη».

Επίσης, αν έχεις προβλήματα με το άγχος, τα φλαβονοειδή μπορούν να σε βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό, αφού συμβάλλουν σημαντικά στη ρύθμιση της κυτταρικής δραστηριότητας, καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν στρες στο οργανισμό.

Υπάρχουν όμως διάφοροι τύποι φλαβονοειδών και μας επηρεάζουν διαφορετικά. Πράγματα όπως ο καφές, το τσάι και η σόγια, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. «Οποιαδήποτε διατροφή πλούσια σε φλαβονοειδή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 και καρκίνου», γράφουν οι Watson και Hatanaka.

Το κόλπο για πιο λεπτή μέση που ελάχιστοι γνωρίζουν- και είναι δωρεάν

Tα berries που πρέπει να τρως περισσότερο

Φράουλες

Ως λάτρης της φράουλας, ενθουσιάστηκα όταν ανακάλυψα πόσο ευεργετικές ιδιότητες έχει. Οι φράουλες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά 21%.

Σε γενικές γραμμές, οι φράουλες είναι εύκολο να καταναλωθούν και να ενσωματωθούν στη διατροφή σου, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Η ιδέα που θα δεις στο παρακάτω βίντεο, όμως, κέντρισε την προσοχή μου και είναι αυτό που θα δοκιμάσω να κάνω μόλις αγοράσω φράουλες.

Blueberries

Αν δεν αγαπάς ιδιαίτερα τις φράουλες, βέβαια υπάρχουν και άλλα berries με ευεργετικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, τα βατόμουρα, που μπορεί να είναι ένα μικρό αλλά ταυτόχρονα είναι και ζωτικής σημασίας για την υγεία μας.

Σύμφωνα με τον Hyman, τα βατόμουρα μπορούν να μειώσουν τα ποσοστά θνησιμότητας έως και 31%! Αυτό είναι ένα συγκλονιστικό ποσό και ξεπερνά τις φράουλες κατά 10%.

Cranberries

Αν ούτε τα βατόμουρα σε ικανοποιούν γευστικά, σου έχω και Τρίτη επιλογή. Τα cranberries είναι εξίσου ευεργετικά με τα βατόμουρα και μειώνουν και αυτά τον κίνδυνο θνησιμότητας κατά 31%.

Πηγή κεντρική εικόνας: pexels