Οι 5 υπερτροφές που βοηθούν σε μαλλιά, δέρμα ακόμα και στην απώλεια βάρους (αν θέλεις να χάσεις)

Οι 5 υπερτροφές που βοηθούν σε μαλλιά, δέρμα ακόμα και στην απώλεια βάρους (αν θέλεις να χάσεις)
Pexels

Το Kimchi που κοστίζει κάτω από πέντε ευρώ και είναι κατά της τριχόπτωσης και άλλες 4 τροφές «θαύμα» που θα προσθέσεις στο καλάθι των αγορών σου. 

Ορισμένες τροφές μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου και την πέψη. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα είδη τροφών που μπορούν να αποτρέψουν την τριχόπτωση και άλλα που μπορούν να δώσουν λάμψη στο δέρμα μας. Τα πιο πρόσφατα διατροφικά νέα, θέλουν επιστήμονες στη Νότια Κορέα να ανακάλυψαν το kimchi, το οποίο κοστίζει λιγότερο από 5 ευρώ στα σούπερ μάρκετ και μπορεί να καταναλωθεί καθημερινά, χωρίς να αυξήσει το βάρος.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν 115.726 άτομα που έτρωγαν έως και τρεις μερίδες από την υπερτροφή, θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας στους άνδρες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση του πιάτου, το οποίο είναι φτιαγμένο με ραπανάκι, μειώνει το μέγεθος της μέσης και στα δύο φύλα.

Το κόλπο για πιο λεπτή μέση που ελάχιστοι γνωρίζουν- και είναι δωρεάν

Το kimchi είναι τροφή που έχει υποστεί ζύμωση (μια τεχνική που χρησιμοποιούταν από την αρχαιότητα ως μέθοδος συντήρησης των τροφίμων και αύξησης της διάρκειας ζωής αυτών χωρίς να υποστούν αλλοίωση).

Το superfood μπορεί να προέλθει από έως και 100 διαφορετικά τουρσιά λαχανικών που είναι εξαιρετικά δημοφιλή στη Νότια Κορέα όπου τρώγονται ως συνοδευτικό ή και κυρίως. Από τον 16ο αιώνα, το kimchi περιλαμβάνει επίσης τσίλι, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο και ρίζα τζίντζερ, ραπανάκι daikon, καρότο, σκόρδο και άλλα βότανα και μπαχαρικά.

Το kimchi συχνά κόβεται σε φέτες και χρησιμοποιείται σε σούπες και ανακατεύεται με ρύζι. Ένα ολόκληρο φύλλο kimchi μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως περιτύλιγμα για κρέας, ψάρι ή οστρακοειδή, αλλά συνήθως κόβεται σε φέτες και τρώγεται ως συνοδευτικό για τουρσί.

pexels-antoni-shkraba-6823267.jpg

Πολλοί ειδικοί συμφώνησαν με τα ευρήματα της έρευνας και είπαν ότι η φροντίδα του εντέρου είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία. Η Catherine Nash, Διαιτολόγος Γαστρεντερολογίας στο Oxford Gastro Dietitians, είπε:

«Το έντερο σας περιέχει το δικό του οικοσύστημα με χιλιάδες διαφορετικούς τύπους μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων βακτηρίων, ιών, ζυμομυκήτων και μυκήτων. Ένας από τους τρόπους φροντίδας του εντέρου είναι να ενθαρρύνουμε το οικοσύστημα του εντέρου - ή το βιοσύστημα -να είναι όσο το δυνατόν πιο διαφορετικό. Η κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ποικιλομορφίας της μικροχλωρίδας και αν φροντίζουμε σωστά το έντερο μας, εκείνο έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει και άλλα θετικά αποτελέσματα στο σώμα».

Πώς να χάσεις το σπλαχνικό λίπος με την εύκολη καθημερινή συνήθεια «10 λεπτών» αμέσως μετά το δείπνο

Η «χρυσή» πεντάδα:

Τρόφιμα που έχουν υποστεί επίσης ζύμωση όπως το γιαούρτι, το κεφίρ, το ξινολάχανο ενθαρρύνουν επίσης την ανάπτυξη προβιοτικών για την υποστήριξη της συνολικής μας υγείας.

1. Kimchi -το καλύτερο για την απώλεια βάρους και την πρόληψη της τριχόπτωσης

2. Ξινολάχανο -καλύτερο για την πέψη

3. Κεφίρ -το καλύτερο για το δέρμα

4. Natto και tempeh -το καλύτερο για τα οστά

5. Γιαούρτι -το καλύτερο για την ψυχική υγεία

Η φροντίδα του εντέρου βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας για την υγεία πολλών ανθρώπων και περίπου το 43% των ανθρώπων λένε ότι υποφέρουν από κάποιου είδους πεπτική δυσφορία. Ένα ανθυγιεινό έντερο μπορεί να συμβάλει σε πολλά προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, ακόμη και άγχος.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η προσθήκη υγιεινών τροφών στη διατροφή μας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσουμε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία.