Εύκολα φιλέτα γλώσσας με μανιτάρια

Εύκολα φιλέτα γλώσσας με μανιτάρια

Το ιδανικό είναι να τρώτε φρέσκα ψάρια και συχνά, αλλά επειδή δεν είναι και πολύ εύκολο να βρίσκετε ανά πάσα στιγμή φρέσκα ψάρια και έχουν και την διαδικασία τους (καθάρισμα κ.λ.π), δεν είναι κακό να έχετε την εναλλακτική και του κατεψυγμένου. Αφήστε που ειδικά η γλώσσα δεν έχει και κόκαλα και είναι ιδιαίτερα αγαπητή και από τα παιδιά.

Υλικά (για 4 άτομα)
8 φιλέτα γλώσσας
350ml λευκό ξηρό κρασί
200γρ. μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο
150γρ.καβούρι ( μπορεί να είναι κονσέρβα)
λεμόνι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
1. Ξεπαγώνετε τα φιλέτα της γλώσσας και τα στύβετε.
2. Ξεπαγώνετε το καβούρι σε ζεστό νερό και το ψιλοκόβετε.
3. Στραγγίζετε τα μανιτάρια, και τα σοτάρετε σένα τηγάνι με λίγο λάδι. Προσθέτετε το καβούρι, το μισό κρασί, αλάτι και πιπέρι.
4. Αλείψτε ένα μεγάλο ταψί με λίγο λάδι, τοποθετήστε τα φιλέτα, αλατίστε και ρίξτε το υπόλοιπο κρασί και το χυμό από ένα λεμόνι.
5. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε μέτρια φωτιά για είκοσι λεπτά περίπου.
6. Ξεσκεπάστε το, απλώστε από πάνω τα μανιτάρια και το καβούρι, ψήστε για ακόμα δύο-τρία λεπτά και σερβίρετε.