Το περπάτημα & σωστή διατροφή αρκούν για να μην ξεφύγεις από τους fitness στόχους σου τις γιορτές

Το περπάτημα & σωστή διατροφή αρκούν για να μην ξεφύγεις από τους fitness στόχους σου τις γιορτές

Μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τις αναλογίες σου την πιο χαλαρή περίοδο του χρόνου.

Τα Χριστούγεννα είναι μια από τις ωραιότερες περιόδους του έτους ωστόσο συχνά συνοδεύονται από αρκετό φαγητό, γλυκά και μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Λίγο τα οικογενειακά τραπέζια, λίγο οι έξοδοι και οι γιορτές με φίλους σε συνδυασμό με πρόχειρη διατροφή μπορούν να «καταστρέψουν» ό,τι fitness στόχους είχες κατακτήσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σε καμία περίπτωση δεν σου προτείνουμε να στερηθείς τα αγαπημένα σου μελομακάρονα, την γαλοπούλα ή άλλες εορταστικές λιχουδιές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις την περίοδο των εορτών για να απολαύσεις κάθε δραστηριότητα χωρίς να δεις το σώμα σου εντελώς διαφορετικό είναι να βάλεις μέτρο και να προσέξεις μερικές παγίδες.

5 tips για να παραμείνεις fit την περίοδο των εορτών

1) Θέσε όρια

Επέτρεψε στον εαυτό σου να απολαύσει μερικά cheat meals και απόφυγε κάποιες προπονήσεις για να χαλαρώσεις και να αποφορτιστείς. Ο Δεκέμβριος είναι ένας μήνας γεμάτος κοινωνικές υποχρεώσεις γι' αυτό καλό

2) Βάλε το περπάτημα στη ζωή σου

Αν βαριέσαι φρικτά το γυμναστήριο ή έχεις μειώσει τον αριθμό των προπονήσεών σου ενόψει εορτών, το περπάτημα είναι η λύση για να παραμείνεις σε φόρμα. Άσε το αυτοκίνητο στην άκρη και μετακινήσου με τα πόδια στις κοντινές διαδρομές.

3) Mείνε προσηλωμένη στη ρουτίνα σου

Προσπάθησε να πηγαίνεις στο γυμναστήριο 2-3 φορές την εβδομάδα και να κάνεις υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να φας (και να πιείς) λιγάκι παραπάνω τις γιορτινές ημέρες χωρίς τύψεις.

Μήπως το κινητό σου τηλέφωνο καταστρέφει την προσπάθεια να γυμναστείς σωστά;

4) Βάλε πολλά λαχανικά και πρωτεΐνη στη διατροφή σου

Βάλε στη διατροφή σου πολλά λαχανικά και τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη που θα δημιουργήσουν αίσθημα κορεσμού και θα σε κρατήσουν χορτάτη για ώρες. Τα αυγά, τα φυλλώδη λαχανικά, το άπαχο κρέας και το κοτόπουλο είναι μόνο μερικές από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές που μπορείς να κάνεις.

5) Βρες δημιουργικούς τρόπους για να κάψεις θερμίδες

Βγες για ψώνια με το ποδήλατο ή πείσε μια φίλη να πάτε περπατώντας για καφέ. Δοκίμασε νέα sport όπως το πατινάζ, που αποτελεί ένα πολύ διασκεδαστικό τρόπο για να κάψεις θερμίδες.

Πηγή κεντρικής: pexels.com