«Run Until»: νέο viral challenge του Tik Tok θα σε κάνει να σηκωθείς από τον καναπέ

Γεωργία Βλαχοπούλου
«Run Until»: νέο viral challenge του Tik Tok θα σε κάνει να σηκωθείς από τον καναπέ

Aν δεν είσαι καθόλου fan της γυμναστικής και πόσο μάλλον του τρεξίματος, το νέο viral challenge του Tik Tok θα σε βοηθήσει να «ξεσκουριάσεις».

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που απολαμβάνουν να κάνουν γυμναστική και την κάνουν σταθερά, έχοντας εβδομαδιαίο πρόγραμμα και ξέροντας ποια σημεία του σώματός τους θα δουλέψουν κάθε φορά αλλά υπάρχουν κι εκείνη που θα προτιμούσαν να μείνουν για «πάντα» ξαπλωμένοι στον καναπέ τους παρά να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο ή έστω να κάνουν λίγο περπάτημα ή τρέξιμο.

Αν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία, ίσως το ξανασκεφτείς - τουλάχιστον για το τρέξιμο - αφού οι Tik Tokers βρήκαν τον τρόπο να ενεργοποιήσουν και τον πιο «τεμπέλη» όσον αφορά τη γυμναστική. Πώς; Mα με το «Run Until» challenge φυσικά.

pexels-tirachard-kumtanom-601177.jpg

Τι είναι το «Run Until» challenge;

Το challenge αυτό δημιουργήθηκε από τους influencers Tom Trotter και Natalie Long, οι οποίοι ήθελαν να μετατρέψουν το jogging σε ένα παιχνίδι «κατασκόπων». Ουσιαστικά, πριν βγουν έξω από το σπίτι για να κάνουν λίγο τρέξιμο, οι «συμμετέχοντες» συμφωνούν σε μια σειρά από αντικείμενα που θα πρέπει να εντοπίσουν κατά τη διάρκειά του για να σταματήσουν.

Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να είναι τόσο γενικά όσο το να εντοπίσεις ένα λουλούδι όσο και πολύ συγκεκριμένα, έτσι ώστε να σε «προκαλέσει» να τρέξεις για κάποια χιλιόμετρα. Έτσι, ενώ το μυαλό σου θα ξεχνιέται ψάχνοντας να εντοπίσει αυτά τα αντικείμενα, το τρέξιμο θα γίνεται όλο και πιο απολαυστικό.

Τα οφέλη που θα έχεις αν ακολουθήσεις αυτό το challenge

Ενώ το τρέξιμο προσφέρει μερικά πολύ γνωστά οφέλη, όπως η βελτίωση της καρδιαγγειακής μας υγείας, αν κάνεις αυτό το challenge θα έχεις κάποια ακόμα πλεονεκτήματα συγκριτικά με άλλες προπονήσεις που περιλαμβάνουν το τρέξιμο, όπως είναι για παράδειγμα ένας διάδρομος γυμναστηρίου.

Αρχικά, κάνοντας το «Run Until» η άσκηση που θα κάνεις θα είναι πιο διασκεδαστική. Σύμφωνα άλλωστε, με έρευνες η τακτική άσκηση μπορεί να γίνει συνήθεια αν απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. Και σίγουρα το συγκεκριμένο challenge θα δώσει έναν πιο παιχνιδιάρικο χαρακτήρα στην προπόνησή σου, βοηθώντας σε να μείνεις συνεπής.

Επιπλέον, το challenge αυτό αυξάνει την δημιουργικότητά σου. Με τους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε καθημερινά, πολλές φορές δεν υπάρχει χρόνος να κάνουμε κάποιο χόμπι για να αναπτύξουμε περισσότερο τη δημιουργική μας σκέψη. Ψάχνοντας να εντοπίσεις όμως, κάθε φορά διαφορετικά πράγματα στον δρόμο την ώρα που προπονείσαι, μπορείς να ενισχύσεις τη δημιουγική πλευρά σου.

Τέλος, με το «Run Until», έχεις τη δυνατότητα να εξερευνήσεις και νέες γειτονιές παίρνοντας κάθε φορά διαφορετική διαδρομή, ανάλογα βέβαια και με τα «αντικείμενα» που έχεις θέσει ως στόχο να βρεις. Οι περισσότεροι από εμάς είτε πεζοί είτε με το αυτοκίνητο ακολουθούμε σχεδόν πάντα την ίδια διαδρομή. Έρευνες έχουν δείξει παρ' όλα αυτά, ότι η αλλαγή των πραγμάτων μπορεί να είναι μια εξαιρετική στρατηγική για την ενίσχυση της ψυχικής σου υγείας. Όταν ακολουθείς μια νέα διαδρομή, ο εγκέφαλός σου απελευθερώνει ντοπαμίνη, συμβάλλοντας στη βελτίωση της διάθεσής σου και στην αύξηση των κινήτρων σου.

3 extra tips για να κάνεις ακόμα πιο εύκολα το «Run Until» challenge

Για να γίνει ακόμα πιο εύκολο το να γυμναστείς ακολουθώντας αυτή την πρόταση του Tik Tok, είναι σημαντικό να μην πιέζεις τον εαυτό σου πολύ σκληρά, ειδικά όταν ξεκινάς. Σαφώς θα κάνεις την προπόνησή σου κανονικά αλλά δεν θα γίνει και τίποτα αν κάνεις κάποιο διάλειμμα για να πάρεις μια - δυο ανάσες. Σκοπός είναι να το ευχαριστηθείς και να μην τραυματιστείς.

Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνεις κάθε μέρα για τρέξιμο. Ναι, είναι καλό να το κάνεις δύο -τρεις φορές τη βδομάδα αλλά κι αν μια μέρα νιώθεις περισσότερη κούραση ή απλά βαριέσαι μπορείς να κάτσεις σπίτι σου ή να κάνεις οτιδήποτε άλλο και να συνεχίσεις το πλάνο σου την επόμενη. Εσύ ορίζεις το πρόγραμμά σου, οπότε δεν χρειάζεται να είναι εξουθενωτικό.

pexels-nathan-cowley-634030.jpg