Οι άνθρωποι λατρεύουν αυτό το hack γιατί τους κάνει να μην πολυσκέφτονται τα πράγματα

Οι άνθρωποι λατρεύουν αυτό το hack γιατί τους κάνει να μην πολυσκέφτονται τα πράγματα

Το έξυπνο κόλπο που έχει γίνει viral στο TikTok δίνει τη λύση για εσένα που σκέφτεσαι τα πράγματα ξανά και ξανά!

Τη σήμερον ημέρα, είναι δύσκολο να έχεις τον έλεγχο των σκέψεων που ταλανίζουν το μυαλό σου καθημερινά. Έχουμε συνηθίσει να αναζητάμε συνεχώς τα «γιατί» και τα «αν» αλλά και να προσπαθούμε να αναλύουμε κάθε τι που μπορεί να μας απασχολεί συνεχώς.

Αυτός ο καθημερινός αγώνας για τα γιατί είναι που φαίνεται να «φουσκώνει» το μυαλό μας και η υπερβολική σκέψη καταλήγει να μοιάζει με ατομική βόμβα έτοιμη να σκάσει μέσα στον εγκέφαλό μας. Μπορεί να νιώθουμε ότι υπάρχει πάντα κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε, ειδικά καθώς πολλοί από εμάς αισθανόμαστε ακόμα τις επιπτώσεις της πανδημίας, όμως οι ειδικοί συνιστούν... να χαλαρώσουμε! Θα πεις τώρα «μα πώς; τόσο εύκολο είναι;» όμως υπάρχουν τρόποι για να κατεβάσουμε «τον διακόπτη» και να απενεργοποιήσουμε τον εγκέφαλό μας, έστω και για λίγο. Επιπλέον, μπορεί να μην είναι εύκολο να αποφορτιστείς και να μη σκέφτεσαι υπερβολικά όταν για παράδειγμα είσαι στη δουλειά με τις εκκρεμότητες να φαίνονται πιο απειλητικές από ποτέ, όμως υπάρχει ένα hack στο TikTok που έχει γίνει viral και πραγματικά δίνει τη λύση!

skepseis-(2).jpg

Ο Αντετοκούνμπο υιοθετεί τον «Κανόνα του Μπλε Δελφινιού» και σου δίνει τον τρόπο να το κάνεις κι εσύ

Χάρη στη σελίδα «The Mental Level» στο TikTok, μπορείς να βρεις το έξυπνο κόλπο για να μην πολυσκέφτεσαι τα πράγματα που σου δημιουργούν άγχος. Ένα συγκεκριμένο βίντεο δείχνει ένα «κόλπο για το μυαλό των Τζεντάι», στο οποίο «αναρωτιέσαι τώρα ποια θα είναι η επόμενη σκέψη μου και απλώς παρακολουθείς τι συμβαίνει».

Πώς λειτουργεί

skepseis.jpg

Είναι κάτι παρόμοιο με τον διαλογισμό, αλλά στην πραγματικότητα, αν μια σκέψη σκάσει στο μυαλό σου, υποτίθεται ότι πρέπει να την αναγνωρίσεις και στη συνέχεια να την αφήσεις απαλά να φύγει. Προλαμβάνοντας την επόμενη σκέψη σου, βοηθά στην επιβράδυνση του τρόπου σκέψης και έτσι σου επιτρέπει να αποχωριστείς αυτές τις ανησυχίες μια για πάντα. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με κάθε σκέψη που σου έρχεται ξανά και ξανά στο μυαλό, καθώς αναρωτιέσαι ποια θα είναι η επόμενη σκέψη σου. «Απλώς αναγνωρίστε το αν προκύψει κάτι», εξηγεί ο ειδικός. «Αφήστε το να φύγει και πάρτε απαλά μια βαθιά ανάσα, χαλαρώστε τους μυς σας και αναρωτηθείτε για άλλη μια φορά -πιο χαλαροί αυτή τη φορά- ποια θα είναι η επόμενη σκέψη σας». Συνέχισε να το κάνεις έως ότου το μυαλό σου επιβραδύνει και τελικά, οι αγχωτικές αυτές σκέψεις σταματήσουν.

Ο ειδικός λέει χαρακτηριστικά: «Παρατηρήστε πώς ο εγκέφαλός σας βρίσκεται σε έναν ρυθμό αφαίρεσης των σκέψεων που προκύπτουν, που τώρα γνωρίζει. Παρατηρήστε τη διαύγεια και τη χαλάρωση που μπορείτε να απελευθερώσετε τώρα και συνεχίστε τη μέρα σας με το παρόν».

Μια δοκιμή θα σε πείσει!