Το λάδι που απομακρύνει τον κίνδυνο καρκίνου

Προσθέτοντας ένα συγκεκριμένο λάδι στη διατροφή σας, μπορείτε να απομακρύνετε τον κίνδυνο καρκίνου, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, το λάδι από σόγια ενισχύει σημαντικά την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το λάδι βοήθησε την απορρόφηση τεσσάρων καροτενοειδών (άλφα και βήτα καροτένιο, λουτεΐνη και λυκοπένιο), δύο μορφών της βιταμίνης Ε, της βιταμίνης Κ και της βιταμίνης Α, η οποία παράγεται στο έντερο από το άλφα και το βήτα καροτένιο.

Η καλή απορρόφηση των συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών έχει συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία, από την πρόληψη του καρκίνου έως τη διατήρηση καλής όρασης.

Το σογιέλαιο αποτελεί κοινό συστατικό σε σάλτσες για σαλάτες, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως στην ταϊλανδέζικη κουζίνα.

thai food

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης