Αυτή η pastry ιδέα μας έκλεψε την καρδιά!

Αυτή η pastry ιδέα μας έκλεψε την καρδιά!

Μίλα μου για γλυκά. Φαν της ζαχαροπλαστικής, έχω στην κουζίνα μου δεκάδες βιβλία με συνταγές για κάθε λογής γλυκό. Μέχρι και βιβλίο με συνταγές στα γαλλικά έχω, που βάζω στο google translate για να της καταφέρω! Κάθε Κυριακή η ίδια ιεροτελεστία, για να έχω ένα γλυκό όλη την εβδομάδα στο σπίτι. Τέτοιος έρωτας με τα γλυκά.

Αγαπημένος μου pastry chef δεν είναι άλλος από τον Διονύση Αλέρτα. Προσπαθώ διαρκώς να τον παρακολουθώ και να «αντιγράφω» τις δημιουργίες του. Με φρούτα ή ξηρούς καρπούς, με λευκή ή σοκολάτα γάλακτος, πάντα υποκύπτω στις προτάσεις του. Είναι αλήθεια πως ο Διονύσης Αλέρτας συγκαταλέγεται στους πιο ταλαντούχους Έλληνες Chef Pâtissier, αφού δημιουργεί ευφάνταστες και πρωτότυπες γευστικές εμπειρίες που αντικατοπτρίζουν τη μοναδικότητα του δημιουργού τους: Ατόφιες γεύσεις, ισορροπημένες, παντρεύουν ιδανικά το κλασικό με το νέο.

76gwhg

Ο γνωστός pastry chef Διονύσης Αλέρτας, ο σεφ Βασίλης Καλλίδης και ο παρουσιαστής Δημήτρης Ουγγαρέζος

Και κάπως έτσι «έπεσα» πάνω στις τελευταίες του δημιουργίες και τη σειρά «Mon Dessert». Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη σειρά; Μάθε λοιπόν πως το εγχείρημα Mon Dessert είναι η απάντηση της NOBACCO στην ερώτηση: Τι σχέση έχει η υψηλή γαστρονομία με μια εταιρεία ηλεκτρονικού τσιγάρου. Ναι, η Mon Dessert σειρά αποδεικνύει πως ζαχαροπλαστική και άτμισμα μπορούν να είναι δύο έννοιες αλληλένδετες. Πώς;

Συγκεκριμένα, η γνωστή εταιρεία προϊόντων ατμίσματος NOBACCO προχώρησε σε μια πρωτοποριακή συνεργασία με την ομάδα των Mon Dessert και τον αγαπημένο pastry chef Διονύση Αλέρτα, δημιουργώντας μια πραγματικά «gourmet» σειρά υγρών αναπλήρωσης για το ηλεκτρονικό τσιγάρο με γεύσεις που κάποιος μπορεί να δοκιμάσει μόνο σε ένα εκλεπτυσμένο ζαχαροπλαστείο!

2222

Ο διευθύνων σύμβουλος της NOBACCO Μάρκος Μαρκόπουλος, ο Διονύσης Αλέρτας και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος

Εξακολουθείς να έχεις απορίες για το πώς θα βάλεις κι εσύ τη ζαχαροπλαστική καθημερινά στη ζωή σου μόνο με μία… ρουφηξιά; Τότε αξίζει να μάθεις πως έχεις στη διάθεσή σου και σπουδαίες γεύσεις!

3333

Μοναδικές γεύσεις

Με το Mon Dessert Cheezit μπορείς κι εσύ να απολαύσεις τη λαχταριστή γεύση ενός cheesecake με τη μπισκοτένια βάση να «δένει» με την αφράτη κρέμα από φραγκοστάφυλο και ολοκληρώνεται με ένα σιρόπι βατόμουρου και φράουλας.

Το Mon Dessert Sabayon Chocolat υπόσχεται μια συγκλονιστική εμπειρία ατμίσματος, με επίκεντρο και βασικό συστατικό την αγαπημένη σοκολάτα. Έτσι γεύεσαι μία πλούσια μους σοκολάτας που απογειώνεται γευστικά από μία ανάλαφρη crème patisserie.

Για τους λάτρεις των φρούτων, δημιουργήθηκε το Mon Dessert Melon Past(e), αφού σε κατακτά με το δροσερό χυμό πεπονιού που συνοδεύεται από φρέσκο αχλάδι, μοσχολέμονο και βερίκοκο. Στο γευστικό προφίλ κυριαρχεί το δροσερό πεπόνι που εναλλάσσεται με το όξινο lime και ολοκληρώνεται με τη γλυκάδα του βερίκοκου απογειώνοντας την απόλαυση!

4444

Η product marketing manager της NOBACCO Αρετή Δελή, ο γενικός διευθυντής της NOBACCO Νικόλας Γαλανόπουλος, ο Διονύσης Αλέρτας, ο Βασίλης Καλλίδης, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και ο διευθυντής επικοινωνίας της NOBACCO Γιώργος-Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

Στο Mon Dessert Cream Nuts η απόλυτη ισορροπία γεύσεων έρχεται να ανταμείψει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, καθώς η λαχταριστή κρέμα βανίλιας πασπαλισμένη με αυθεντικό φιστίκι Αιγίνης πλαισιώνεται από μαύρη ζάχαρη σβησμένη με μία ιδέα από μπαχαρικά…

Δες το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=7crwMVHA7z8&feature=youtu.be

Κλείνοντας, να μην ξεχάσω να αναφέρω πως η πραγματικά πρωτότυπη και… γλυκιά σειρά υγρών αναπλήρωσης φέρει την υπογραφή του επιτυχημένου Έλληνα ζαχαροπλάστη Διονύση Αλέρτα αλλά και τη σφραγίδα ποιότητας του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών (ΕΜΒΙΑ), ενώ το project Mon Dessert έρχεται να συμπληρώσει την προσπάθεια της εταιρείας NOBACCO να στηρίξει την ελληνική καινοτομία και δημιουργικότητα. Πρόσφατα, μάλιστα, παρουσίασε το NOBACCO =ISSON, την πιο κομψή συσκευή ατμίσματος της ελληνικής αγοράς.

55555

Αν έχεις κι εσύ έρωτα με τα γλυκά, αν δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς τη ζαχαροπλαστική στη ζωή σου, αν η απόλαυση είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σου, τότε… Mon Dessert (και θα με θυμηθείς)!