Άσε τον πανικό & πρόσεξε 4 σημεία αν θέλεις ισορροπία στη ζωή σου

Παυλίνα Μητροφάνη
Άσε τον πανικό & πρόσεξε 4 σημεία αν θέλεις ισορροπία στη ζωή σου

Η ισορροπημένη ζωή είναι απαραίτητη για την ψυχική ηρεμία σου.

Και ποια δε θέλει να έχει μια ισορροπημένη ζωή; Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές έρχονται σε σύγκρουση τα θέλω με τα πρέπει και αυτό είναι το σημείο που χάνεις κάπως την μπάλα. Αν σε παρηγορεί, έχω να σου πω ότι δεν είσαι η μόνη.

Η πρόκληση είναι να ισορροπήσεις αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις, με αυτό που σου αρέσει και βασίζεται καθαρά σε δική σου επιλογή. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Εάν, ωστόσο, δεν είσαι σε θέση να διαχειριστείς το άγχος και να έχεις μια ισορροπημένη ζωή, μπορεί να υπάρξουν σωματικές ή και συναισθηματικές συνέπειες.

Πώς επηρεάζουν τα αρνητικά συναισθήματα την υγεία σου & τι να κάνεις για να βελτιώσεις την κατάσταση

Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θες να αποφύγεις. Πώς; Σου έχω 5 tips για να αλλάξεις συνήθειες και να αποκτήσεις μια πιο ισορροπημένη ζωή.

Φρόντισε τον εαυτό σου

Δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα αν δεν φροντίζεις πρώτα τον εαυτό σου. Κάνε ένα break να πάρεις μια ανάσα, ξεκουράσου, κάνε ασκήσεις γυμναστικής και ξεκίνα μια υγιεινή διατροφή. Μπορεί να θεωρείς ότι είναι εντάξει να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, να τρως πρόχειρα φαγητά και να μην ασκείσαι αλλά να είσαι σίγουρη ότι θα έρθει η στιγμή που ο οργανισμός σου θα αντιδράσει για την πίεση που τους ασκείς.

https://www.instagram.com/p/CgFZrrlg5JR

Ιδανικά, αφιέρωσε χρόνο κάθε μέρα για μια δραστηριότητα που σου αρέσει, όπως το περπάτημα, η άσκηση ή ακόμη και το να ακούσεις μουσική. Επίτρεψε στον εαυτό σου να χαλαρώσει μετά από μια κουραστική μέρα διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο, κάνε διαλογισμό ή κάνε ένα ωραίο, δροσερό μπάνιο.

https://www.instagram.com/p/CgiU-tYodiz

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σου;

Κατάλαβε τα πόσα αξίζεις και αποφάσισε τι είναι σημαντικό για εσένα. Επόμενο βήμα; Βάλε τα όριά σου. Ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεσαι στη ζωή σου, το focus και οι ενέργειές σου θα διαφέρουν αλλά μην ξεχνάς ότι είσαι ο μεγαλύτερος κριτής του εαυτού σου! Εσύ θα κρίνεις και θα αποφασίσεις τι είναι καλύτερο για σένα.

Πρόγραμμα

Να είσαι οργανωμένη και να προγραμματίζεις εκ των προτέρων. Αφιέρωσε χρόνο στην αρχή κάθε εβδομάδας για να σημειώσεις τι πρέπει να γίνει τις επόμενες μέρες. Δημιούργησε μια λίστα υποχρεώσεων για να σημειώνεις επερχόμενα ραντεβού, συναντήσεις που δεν πρέπει να ξεχάσεις ακόμη και λίστα για ψώνια.

Μην πανικοβάλλεσαι

Αντί να αγχώνεσαι και να πανικοβάλλεσαι όταν σου συμβαίνει κάτι απροσδόκητο, πάρε μια βαθιά ανάσα και προσπάθησε να ελέγξεις αυτό που αισθάνεσαι. Κάποια στιγμή στη ζωή μας συμβαίνουν πράγματα από εκεί που δεν το περιμένουμε, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με πανικό. Εάν αποδεχτείς ότι οτιδήποτε μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, είναι λιγότερο πιθανό να σε τρομάξει όταν συμβεί.

Θετικές σκέψεις

Το κλειδί για όλα τα παραπάνω είναι…να σκέφτεσαι θετικά. Μέρος του να ζεις μια ισορροπημένη ζωή είναι να μάθεις πώς να αντιμετωπίζεις τις αντιξοότητες, τα απρόβλεπτα γεγονότα και την αβεβαιότητα.

https://www.instagram.com/p/CgMmYEmA_P4

Εάν εξασκηθείς στο να μην αφήνεις τα πράγματα να σε επηρεάζουν, όχι μόνο θα μάθεις να ζεις μια ισορροπημένη και λιγότερο αγχωτική ζωή, θα μάθεις επίσης να ζεις και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή.