Το κόλπο για να φαίνεσαι νεότερη από την ηλικία σου χωρίς (σχεδόν) καθόλου προσπάθεια

Το κόλπο για να φαίνεσαι νεότερη από την ηλικία σου χωρίς (σχεδόν) καθόλου προσπάθεια

Τα «τρία κρίσιμα πράγματα» που επιβραδύνουν την πρόωρη γήρανση και σε βοηθούν να μεγαλώνεις όμορφα. 

Πολλούς επαίνους έχει λάβει ένας δερματολόγος επειδή μοιράστηκε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να επιβραδύνουμε την πρόωρη γήρανση χωρίς να καταβάλλουμε ιδιαίτερη προσπάθεια. Η Lindsey Zubritsky, γνωστή ως @dermguru στο διαδίκτυο, αξιοποίησε το Instagram για να μοιραστεί τα «τρία κρίσιμα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να φαίνεστε χρόνια νεότεροι από την πραγματική σας ηλικία».

Στο βίντεο που δημοσίευσε, ανέφερε: «Θα σας πω τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε και που θα κάνουν τεράστια διαφορά στη γήρανση και τα οποία είναι είτε δωρεάν είτε σχετικά προσιτά. Το νούμερο ένα είναι να μην μαυρίζετε. Αυτό περιλαμβάνει τα κρεβάτια σολάριουμ ή την ηλιοθεραπεία. Κάθε φορά που το δέρμα μας μαυρίζει αυτό είναι πραγματική βλάβη στο DNA. Οι υπεριώδεις ακτίνες είναι εύκολα ο μεγαλύτερος δράστης της ταχείας γήρανσης. Το νούμερο δύο είναι η αποφυγή του καπνίσματος τσιγάρων ή του ατμίσματος. Αυτό προκαλεί μια φλεγμονώδη αντίδραση στο σώμα μας και παράγει ένζυμα που διασπούν το κολλαγόνο στο δέρμα μας, γερνώντας μας γρήγορα.

Ξυπνάς ανήσυχη τα βράδια; Τέσσερα tips για να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Lindsey συνιστά να εφαρμόζεις μια συνεπή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος με SPF (δείκτης προστασίας από τον ήλιο) και ρετινοειδή, λέγοντας ότι αυτά τα δύο συστατικά κάνουν το 90% της δουλειάς όταν πρόκειται για γήρανση.

Στη λεζάντα της, προσέθεσε: «Αν αποφεύγετε τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες, φροντίζετε το σώμα σας και διατηρείτε τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας αποτελεσματική και συνεπή, μπορείτε να γεράσετε με χάρη και να επιβραδύνετε την πρόωρη γήρανση».

Σχολιάζοντας την ανάρτησή της, ένας χρήστης είπε: «Η ζωή είναι πολύ όμορφη: "Κόψτε το ποτό. Ξέρω ότι κυριολεκτικά κανείς στα είκοσί του δεν θέλει να το ακούσει αυτό, αλλά είναι αλήθεια».

Ένας άλλος χρήστης προσέθεσε: «Σπουδαία σημεία και ειλικρινά έχω δει τέτοια διαφορά στο δέρμα μου από τότε που άρχισα να χρησιμοποιώ με θρησκευτική ευλάβεια SPF και διπλό καθαρισμό».

Ένας τρίτος χρήστης είπε: «Δεν έχω δει ποτέ το πρόσωπό μου να χάνει τη λάμψη του. Είναι πραγματικά τόσο απλό

Ένας ακόμη χρήστης πρόσθεσε: «Ας θυμόμαστε ότι είναι πραγματικά σημαντικό να έχουμε υγιές δέρμα, αλλά ακόμη και το υγιές δέρμα γερνάει. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τη γήρανση ή να έχουμε εμμονή με το να δείχνουμε νέοι, γιατί αυτό μπορεί να βλάψει σοβαρά την ψυχική μας υγεία. Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές είναι φυσιολογικές. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο κατεστραμμένο μη υγειές δέρμα, το υγειές δέρμα που γερνάει και την ανθυγιεινή ιδέα για το πώς πρέπει να είναι το δέρμα».

Η αντιμετώπιση του στρες βρίσκεται στο ψυγείο & σε αυτά τα τρόφιμα μπορείς να στραφείς χωρίς ενοχές

pexels-cottonbro-studio-4612147.jpg