Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Το hack που διώχνει τον πονοκέφαλο αμέσως έγινε viral στο TikTok

Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Το hack που διώχνει τον πονοκέφαλο αμέσως έγινε viral στο TikTok
Pexels

Εάν υποφέρεις από πονοκεφάλους και ημικρανίες, αυτό το εύκολο hack μπορεί να σε βοηθήσει να ανακουφίσεις τον πόνο αμέσως χωρίς να χρειάζεται να προβείς σε άλλες λύσεις. 

Εάν υποφέρεις από πονοκεφάλους και ημικρανίες, αυτό το εύκολο hack μπορεί να σε βοηθήσει να ανακουφίσεις τον πόνο αμέσως χωρίς να χρειάζεται να πάρεις κάποιο παυσίπονο. Πολύ καλό για να είναι αληθινό αλλά πάμε να δούμε το κόλπο που έγινε viral στο TikTok και στο οποίο μάλιστα συμφώνησε ένας γιατρός δίνοντας τη δική του εξήγηση.

Γιατί χασμουριόμαστε και γιατί το χασμουρητό είναι τόσο μεταδοτικό;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχεις πονοκέφαλο και να προσπαθείς να συνεχίσεις τη μέρα σου. Ο πόνος που επιμένει, εκτός από εξοργιστικός είναι και πολύ κουραστικός.

Το νέο video στη δημοφιλή πλατφόρμα τώρα, υπόσχεται να μας βοηθήσει κάνοντας ένα πάρα πολύ απλό πράγμα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βυθίσουμε τα πόδια μας σε ζεστό νερό ώστε να ανακουφιστούμε και σε αυτό φαίνεται πως συμφωνούν διάφοροι χρήστες στο TikTok που το δοκίμασαν και είδαν τον πόνο να υποχωρεί.

Ειδικότερα, η TikToker Sammar αποφάσισε να το δοκιμάσει δείχνοντας το hack την ώρα που το έκανε μέσα στο μπάνιο της: «Εντάξει, είδα ένα κορίτσι στο TikTok να βάζει τα πόδια της στο ζεστό νερό για να θεραπεύσει τον πονοκέφαλό της».

Καθώς καθόταν στο πλάι του μπάνιου της, είπε ότι ήταν «απελπισμένη» για μια αποτελεσματική μέθοδο που θα την ανακούφιζε αμέσως από τον πονοκέφαλό της. Η νεαρή κοπέλα είπε χαρακτηριστικά: «Ήμουν τόσο απελπισμένη σήμερα γιατί το κεφάλι μου πήγε να σπάσει από τον συνεχή πόνο». Προς μεγάλη της χαρά, ισχυρίστηκε: «Ο πονοκέφαλος μου έφυγε. Μέσα σε δύο λεπτά. Μπορώ μέχρι και να πάω σε ένα πάρτι».

Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που ήταν δύσπιστοι σχετικά με το κόλπο, με πολλούς να σχολιάζουν στο βίντεό της ότι ήταν «πολύ καλό για να είναι αληθινό». Ένας χρήστης του TikTok έγραψε: «Ακούγεται σαν φαινόμενο placebo», ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Δεν ξέρω... φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό».

O ανησυχητικός λόγος που μπορεί να ξυπνάς με πονοκέφαλο κάθε πρωί

Ωστόσο, σύμφωνα με το Kidspot, η μέθοδος υποστηρίχθηκε έμμεσα και από τον Δρ Sam Hay, ο οποίος εξήγησε: «Αν έχετε πονοκέφαλο και έχετε ακούσει ότι το να βάζετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό θα μπορούσε να σας βοηθήσει θα σας δώσω μια γρήγορη απάντηση αναφορικά με το γιατί».

«Για να είμαι ειλικρινής, όλα είναι λίγο εικασίες. Στους πονοκεφάλους τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου σφίγγουν πολύ και το ζεστό νερό τα βοηθά να ανοίξουν -έχει αγγειοσυσπαστική δράση με σκοπό την αναστολή της αγγειοδιαστολής και κατ' επέκταση του πόνου- ενώ αξίζει επίσης να βάλετε μία κρύα κομπρέσα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Αυτό το κόλπο θα λειτουργεί κάθε φορά; Όχι. Θα προκαλέσει κάποιο κακό; Όχι. Αξίζει μια προσπάθεια; Σίγουρα είναι».

Σε κάθε περίπτωση, εάν έχεις πονοκέφαλο εμπιστεύσου τα παυσίπονά σου σε συνεννόηση πάντα με τον γιατρό σου.

pexels-maria-orlova-4946655.jpg