Οι τάσεις στην υγεία το 2024 μιλούν για ενέργεια και ενυδάτωση

Τζένη Ντεμιράι
Οι τάσεις στην υγεία το 2024 μιλούν για ενέργεια και ενυδάτωση

Τι φαίνεται να αλλάζει το 2024 στον τρόπο με τον οποίο φροντίζουμε την υγεία μας;

Οι τάσεις είναι κάτι που συνηθίουμε να ακολουθούμε όταν πρόκειται για μόδα ή ομορφία, αλλά κατά πόσο ακολουθούμε τις τάσεις που κυριαρχούν στην υγεία;

Το Country & Town House ρώτησε ειδικούς στον τομέα του wellness ποιες εκτιμούν ότι θα είναι οι τάσεις ευεξίας του 2024 και παρακάτω μπορείς να δεις κάποια από τα πιο σημαντικά συμπεράσματα του άρθου που δημοσίευσε.

Ενέργεια

Μήπως αισθάνεσαι τελευταία ότι η ενέργεια σου έχει μειωθεί σημαντικά; Δε φαίνεται να είσαι η μόνη, αφού το 2024 όλο και περισσότεροι προβλέπεται ότι θα αρχίσουν να ψάχνουν τρόπους για ενεργειακό boost.

Η αναζήτηση τροφών και ποτών που μας βοηθούν να αυξήσουμε την ενέργειά μας, φαίνεται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα να μας απομακρύνει από της εξάρτηση του καφέ, με τα γεμάτα ζάχαρη ενεργειακά ποτά να προβλέπεται ότι θα αυξήσουν τη δημοτικότητά τους.

Χρησιμοποιείς λάθος το οδοντικό νήμα όλη σου τη ζωή και αυτό μπορεί να σου κοστίσει

Ευέλικτη ενυδάτωση

Το 2024 το νερό θα γίνει ένας πολύ καλός σύμμαχος. Δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι δηλώνουν ότι παρουσιάζουν σημάδια αφυδάτωσης, θα αρχίσουν να αναζητούν τις κατάλληλες λύσεις με την άφιξη του νέου έτους.

Το νερό με την προσθήκη κολλαγόνου και φυτικών ινών φαίνεται να είναι το υγρό στοιχείο που θα «σημαδέψει» το 2024. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε και υποκατάστατα, που θα αναπληρώνουν την απαιτούμενη κατανάλωση νερού, με τη μορφή βρώσιμων σταγόνων και τσίχλας.

Νέες λύσεις για την εμμηνόρροια

Η συζήτηση γύρω από την εμμηνόρροια γίνεται όλο και πιο ανοιχτή με το πέρασμα των ετών και αυτό φαίνεται ότι θα συνεχιστεί το 2024. Η συζήτηση για την περίοδο θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα να επενδυθούν περισσότερα χρήματα για να βρεθούν βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις, που θα υποστηρίζουν τις γυναίκες σε κάθε στάδιο του κύκλου τους. Τρόφιμα (κυρίως σοκολάτες) για τη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας αλλά και ρούχα που υπόσχονται ότι δε θα υπάρξουν διαρροές δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν στις νέες κυκλοφορίες του 2024.

Η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες που μπορεί να σε γλιτώσει από τα κρυολογήματα του χειμώνα

Πηγή κεντρικής εικόνας: Pixabay